Keď som uvidela v obchode, koľko stojí marcipán, zatočila sa mi hlava. Potom mi kamarátka poradila tento skvelý recept a už ho robím doma

Ešte pred desiatimi rokmi zdobili torty len vyučení cukrári. Obdivovali sme dokonalé tvary, obrazce, čipky či modelované kvety, ktoré dokázali na svojich sladkostiach vykúzliť. Dnes je však všetko inak a doba so sebou prináša rad vymožeností, ktoré pomáhajú pripraviť sladká umelecké diela i neškoleným ženám.

Aj cukrárske odvetvie podlieha módnym trendom a v súčasnosti cukrářští majstri používajú vo veľkom najmä čerstvé ovocie, želé, vaječné pusinky, ale aj modelovacie hmotu.

Chcete sa naučiť najlepšie modelovacie pastu z obyčajných marshmallow? Poďte ju vyskúšať s nami!

Modelovacie pasta alebo fondán?

Akokoľvek to nazveme, účel plnia ten istý. Modelovacie pastou z marshmallow môžete vymodelovať rôzne tvary i vzory, ale môžete ju použiť aj na pokrytie celej plochy torte. Aby ste si takú modelovacie pastu vyrobili, budete potrebovať:

  • 300 g marshmallow
  • 400 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Vysypte marshmallow do misy a zalejte ich citrónovou šťavou. Dajte ich do mikrovlnnej rúry na dobu 20 sekúnd pri plnom výkone. Po vybratí odstráňte to, čo zostalo po bokoch misy a dobre premiešajte. Zmes nebude po prvom ohriatí mäkká, preto ju dajte do mikrovlnky opäť na 20 sekúnd a opäť premiešajte. Tento postup opakujte, kým zmes nezostane úplne mäkká, takmer tekutá.

Do rozpustených marshmallow pridajte práškový cukor, zamiešajte a ihneď preložte na dosku. Posypte ju práškovým cukrom a začnite hmotu ručne hniesť. Vypracovávajte hmotu, kým nezostane konzistentné a najmä jednotná. Musí držať pohromade.

Zabaľte hmotu do potravinovej fólie a odložte ju na hodinu do chladničky. Keď stuhne, môžete s ňou pripravovať postavičky, kvetiny či vykrajovať rôzne tvary a ozdôbky. Alebo ju dobre vyvaľkajte a pokryte s ňou tortu. Váľajte ju však vždy na pocukrované doske, inak by sa Vám mohla začať lepiť.

Ak si chcete vyrobiť farebnú modelovacie hmotu, stačí pridať Vami zvolenej potravinárske farbivo do ešte tekutých marshmallow.

Takto pripravenú modelovacie hmotu alebo fondán z marshmallow môžete uskladniť v chladničke až po dobu dvoch mesiacov. Vždy ho však nezabudnite dobre zabaliť do potravinárskej fólie.

Pri vypracovávaní hmoty dajte pozor na práškový cukor. Odporúčame ho preosiať, pretože ak by sa v ňom našli pevnejšie častice, v konečnom výsledku by sa to mohlo odraziť na torte. A to najmä vtedy, ak by ste modelovacou hmotou pokrývali celú plochu torte. Vaše domáce torty a koláče budú teraz vyzerať ako od cukrárov!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>