Keď som naplnila prepravky na vajcia s touto zmesou, nikto by si nepomyslel, že by to mohlo byť tak chutné jedlo!

Sesame Burfi – tradičné indické sladkosti. Varia sa veľmi jednoducho, ale chuť je dosiahnutá tak, že je ťažké opísať slovami … sladká, ale nie nezdravé, ale stále krémové a veľmi sézamové. Ponoriť sa do fascinujúceho sveta na východe: pripravte sa, že magicky vás bude liečiť každý kus, ktorý sa doslova topí v ústach!

indické sladkosti

PRÍSADY

  • 200 g masla
  • 100 g sezamu
  • 100 g sušeného mlieka
  • 75 g práškového cukru

PRÍPRAVA

  1. Rozpustíme maslo v panvici s hrubým dnom. Pridajte sezamové semienka a na miernom ohni, aby bola ľahko zlatistej farby. Vidieť, že olej nehorí. Čím dlhšie budete držať sezam na panvici, čím viac nasýtenýe bude chutiť dezert.
  2. Potom sa zmes dá z tepla, ochladí sa na teplotu miestnosti, vsypete sušené mlieko a práškový cukor.
  3. Zamiešajte a dávajte do foriem. Ak nie je žiadna iná forma, vhodná je aj nádoba na prepravu vajec , dôkladne sa premyje, samozrejme.
  4. Umiestnite formy v mrazničke. Počas 30-60 minút si môžete vychutnať úžasnú chuť a krémových domácich sladkostí !

Sezamový je veľmi bohatý na vápnik, fosfor, horčík, železo a vitamíny A, E, C, W. Semená zvýšujú metabolizmus, a pomôže očistiť riedenie krvi . Olej je tiež obsiahnutý v sezamových semienkach, čistí pľúca a uľahčuje kašeľ , pomáha vyrovnať sa s chladom.

Pozvite svojich priateľov na čaj s príchuťou orientálu, prekvapte ich s týmto dezertom!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>