Máte radi ľadový šalát? Je pomerne kompaktný, pretože len málo ľudí umyje všetky listy, len zlomí vrcholy a potom opláchne hlavu šalátu pod tečúcou vodou. Môžete to urobiť. Umytie listov pod tečúcou vodou, a tak neodstraňujte baktérie len nečistoty, ako je piesok. Preto, v prípade ľadového šalátu alebo čínskej kapusty, robím to isté ako v prípade obyčajnej kapusty. Umývam len zhora. Pri príprave šalátu s jedlom sa však oplatí pripomenúť dve veci.
Nikdy nerežte šalát nožom
Šalát by sa nemal rezať nožom. Oceľ v kontakte s listami spôsobuje, že vitamíny v nej obsiahnuté oxidujú. Okrem toho, že šalát získať horkú chuť. Listy šalátu sú preto vždy roztrhané a nikdy nie sú rezané.
Dávajte si pozor na listy pri trhaní
Akonáhle odtrháte listy šalátu, stojí za to pozorne ich pozorovať, či sa v nich nenachádzajú červy alebo veľké nečistoty a dôkladnejšie umyte pod tečúcou vodou.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl