Keď si kúpite ľadový šalát, spomeňte si na tieto dve veci. Sú veľmi dôležité

Máte radi ľadový šalát? Je pomerne kompaktný, pretože len málo ľudí umyje všetky listy, len zlomí vrcholy a potom opláchne hlavu šalátu pod tečúcou vodou. Môžete to urobiť. Umytie listov pod tečúcou vodou, a tak neodstraňujte baktérie len nečistoty, ako je piesok. Preto, v prípade ľadového šalátu alebo čínskej kapusty, robím to isté ako v prípade obyčajnej kapusty. Umývam len zhora. Pri príprave šalátu s jedlom sa však oplatí pripomenúť dve veci.

Nikdy nerežte šalát nožom

Šalát by sa nemal rezať nožom. Oceľ v kontakte s listami spôsobuje, že vitamíny v nej obsiahnuté oxidujú. Okrem toho, že šalát získať horkú chuť. Listy šalátu sú preto vždy roztrhané a nikdy nie sú rezané.

Dávajte si pozor na listy pri trhaní

Akonáhle odtrháte listy šalátu, stojí za to pozorne ich pozorovať, či sa v nich nenachádzajú červy alebo veľké nečistoty a dôkladnejšie umyte pod tečúcou vodou.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>