Zemiaky sú skvelá príloha, ktorá sa dá použiť na zelenine, k mäsu, do cesta. Môžete si ich vychutnať vo forme hranolčekov, zemiakovej kaše, placiek, … Nič sa ale nevyrovná tomu, keď máte na tanieri čerstvé pečené zemiaky.
Pripravili sme si pre vás spôsob, ktorý keď odskúšajte, už nikdy ich nebudete krájať na kolieska. Na takúto prípravu budete potrebovať stredné až veľké zemiaky.
Začnite tým, že odkrojíte horná časť zemiaka. Vezmite si malý nožík a postupne vykrajujeme do zemiaka kruhy.
Takto nejako by mal vyzerať váš zemiakov po rezaní. Ak sú vaše zárezy málo hlboké, upravte ich ešte pred ďalším krokom.
Takto by mal vyzerať váš hotový upečený zemiakov.
A syrový pečený zemiakov je na svete.
Tiež môžete na vrch pridať slaninu.
Foto recept
ZDROJ:coolinarika.com