Keď sa naučíte tento trik, už nikdy zemiaky iným spôsobom piecť nebudete

Zemiaky sú skvelá príloha, ktorá sa dá použiť na zelenine, k mäsu, do cesta. Môžete si ich vychutnať vo forme hranolčekov, zemiakovej kaše, placiek, … Nič sa ale nevyrovná tomu, keď máte na tanieri čerstvé pečené zemiaky.

Pripravili sme si pre vás spôsob, ktorý keď odskúšajte, už nikdy ich nebudete krájať na kolieska. Na takúto prípravu budete potrebovať stredné až veľké zemiaky.

Začnite tým, že odkrojíte horná časť zemiaka. Vezmite si malý nožík a postupne vykrajujeme do zemiaka kruhy.

Nožíkom zařezávajte strany zemiaka dookola, ale na dne nechajte malý nerozrezaný kruh.

Takto nejako by mal vyzerať váš zemiakov po rezaní. Ak sú vaše zárezy málo hlboké, upravte ich ešte pred ďalším krokom.

Zemiaky polejeme olivovým olejom a osolíme.

 Pečieme na 220 ° C asi 40 minút. Vedľa pečenie sem tam zemiaky potrieme olivovým olejom.

Takto by mal vyzerať váš hotový upečený zemiakov.

 Aby to bolo dokonalejšie, zemiakov posypeme syrom a dáme ešte zapiecť na 5 minút do rúry.

A syrový pečený zemiakov je na svete.

Tiež môžete na vrch pridať slaninu.

Foto recept

Akékoľvek alternatívy sú vítané. Či už pridáte bylinky, rôzne syry, omáčky, alebo kyslú smotanu.Určite nám dajte v komentároch vedieť, či ste recept skúšali a ako sa vám vydaril.

ZDROJ:coolinarika.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>