Ak pozvete na oslavu veľa hostí a chcú vychutnať lahodnú klobásu, prinesieme vám lahodný recept, ktorý sa používa v Transylvánii.
Pozrime sa na prísady, ktoré sú na približne 25 stredne veľkých klobás!
Suroviny
- 3 kg, mastné bravčové mäso
- 1,5 kg hovädzieho mäsa
- 3 struky cesnaku
- 1 lyžica sušeného bobuľa (to je tajná zložka)
- 2 lyžice sladkej mletej papriky
- 1 lyžica štipľavéhoho mletého korenia
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- soľ, na chuť
- vyplnenie čreva
príprava:
Črevo očistite dôkladne. Mäso nakrájajte na kocky, potom ich zomeľte v mlynčeku a vložte do veľkej misy. Nakrájajte cesnak a potom pridajte mleté mäso spolu s ostatnými koreninami a dôkladne premiešajte.
Nechajte stáť 2 hodiny a potom naplnte črevá. Nechajte pár hodín sušiť čerstvé klobásy, potom ich môžete dať zaudiť na 2-3 dni a ochutnajte pravú jemnú Transylvánsku klobásu.
ZDROJ:filantropikum.com