Stáva sa vám to?
Telefón zazvoní a priatelia alebo príbuzní hovoria: „Prechádzame tu a chceme sa zastaviť na čaj.“ Stávam sa dosť často. V takýchto prípadoch vždy uchovávam sušienky Savoyardi a syr Mascarpone v mojom dome. Vďaka týmto jednoduchým výrobkom môžem uvariť lahodný taliansky dezert Tiramisu. Pripravuje sa ľahko, na prípravu mi to trvá maximálne 30 minút.
prísady:
- Syr Mascarpone 500 gr
- Vajcia 4 ks
- Cukor 5 lyžíc
- Kakao 1-2 lyžice
- Silná káva 500 gr
- Savoyardi cookies 200 gr
- Amaretto alkohol (môže byť nahradený brandy) 1 polievková lyžica
Metóda varenia:
Varím silnú kávu a pridávam alkohol, potom ju dajte do chladničky, kým nevychladne. Pridávam amaretto, aby som ochutnal, nie neskôr. Ak varím cez prázdniny, kde budú deti, vylučujem alkohol z receptu. Miešame pri strednej rýchlosti, aby nedošlo k náhodnému zrazeniu. Vajcia sa delia na biele a žĺtky. Po prvé, rozmiešať na stojaté vrcholy, ako na pusinky. Akonáhle sa bielko zošľahá, pridajte práškový cukor. Beat žĺtky s práškovým cukrom až do zosvetlenie a zvýšenie objemu. V troch etapách pridávam syr Mascarpone.
Aby sa syr ľahšie miešal, nechám ho pri izbovej teplote 2-3 hodiny. Môžete ju zahriať v mikrovlnnej rúre len za 30-40 sekúnd a nechať ju v teple, kým rozmiešate vajcia. V troch fázach pridávam bielka do objemu. Jemne miešam, pomocou lopatky.
Nakladanie na tácku, vrstvenie:
Tiramisu Cookies Savoyardi máčané v káve a šíri sa do spodnej časti formy. Keď cookie vyplní dno, zakryjem ho polovičným krémom. Potom rozprestrite druhú vrstvu sušienok a zvyšný krém. Povrch spracujte špachtľou a kakao preosejte cez sito. Ak už máte na ceste hostí – nechajte dezert stáť aspoň jednu hodinu v chlade a môžete podávať. Je lepšie nechať Tiramisu cez noc v chladničke. Počas tejto doby sa krém stabilizuje a stane sa hustým a sušienky budú nasiaknuté kávou. Pred podávaním som znovu pokropil kakaovým práškom, keď predchádzajúca časť nasiakla do krému. Môžete ozdobiť lístkami mäty.
ZDROJ:babushkinysekretiki.ru