Často, keď nie je čas na zaujímavé pokrmy. Dnes vám umožníme uvariť jednoduchý a skvelý zeleninový kastról.
Toto jedlo bude tešiť tie domácnosti, ktoré už majú po krk dennú kombináciu jedla typu: kaša + mäso alebo zemiaky + mäso. Koniec koncov, pečená brokolica a karfiol – nielen chutné, ale aj veľmi diétne jedlo. Ak si to želáte, môžete pridať do receptov kúsky svojho obľúbeného mäsa alebo ho variť zvlášť.
Kastról z brokolice a karfiolu
ZLOŽKY
- 500 g karfiolu
- 500 gramov brokolice
- 150 g masla
- 1 polievková lyžica mlieka
- 2 polievkové lyžice múky
- 150 g tvrdého syra
- talianske byliny
- 1/2 lyžičky soľ
PRÍPRAVA
- Najskôr vyberajte karfiol a brokolicu na kvetenstvách. Potom pripravte panvicu s vriacou vodou a zeleninu ponorte do nej. Varte 3 minútyí. Potom vypustite kvapalinu zo zásobníka a nechajte zeleninu vychladnúť.
- Je čas urobiť bielu bešamelovú omáčku. Ak to chcete urobiť, dajte si do hlbokej panvici maslo a múku, všetko dôkladne premiešajte, až kým nebude hladké.Pridajte mlieko, korenie a soľ a dajte variť, miešajte omáčku 10 minút, aby nevznikli žiadne hrudky. Keď beshamel zhustne, odoberte ho z ohňa.
- Žiaruvzdornú nádobu namažte olejom. Potom nalejte polovicu omáčky a umiestnite kvetenstvo brokolice a karfiolu.
- Nalejte na zeleninu zvyšnú omáčku a dajte misku do rúry na 20 minút pri teplote 200 stupňov.
- 5 minút pred koncom varenia posypte kastról strouhaným syrom, aby ste získali tvrdú zlatú kôru.
Ak sa rozhodnete pridať do kastrín kúsky mäsa, vezmite do úvahy, že doba varenia jedla sa automaticky zvýši.
Bon apetit vám a vašej rodine!
ZDROJ:takprosto.cc