Karbonátky pečené v rúre, teraz oveľa zaujímavejšie. A problémy s nimi sú menej ako obyčajné, vyprážané v oleji. Okrem toho je to úplne diétne jedlo!
Ponúkam vašu pozornosť na túto verziu. S vajcom na vrchu! Podľa môjho názoru je táto myšlienka hodná. Sú šťavnaté, vyzerajú pozoruhodne nádherné.
Pečené karbonátky s vajíčkom
Suroviny:
- 250 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 1 plátok bieleho chleba alebo hrniec
- 4 vajcia
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- čierne korenie, soľ na chuť
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Jemne nakrájajte cibuľu a smažte ju v rastlinnom oleji.
- Do misy vložte mleté mäso, 1 vajce, praženú cibuľu, namočený chlieb, soľ a korenie vo vode. Dobre zmiešajte hmotu. Musím smažiť cibuľu? Nie, je to záležitosť vkusu a preferencií hostesky. Hovorí sa, že so surovou cibuľou sú kotlety oveľa šťavnejšie. Úplne súhlasím s týmto vyhlásením!
- Vytvorte kotlety z pripravenej výplne a položte ich na pergamen.
- V mletom mäse spravtete malé drážky a jemne nalejte do nich vajcia. Posypte vajcia nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.Pečieme kotlety v predhriatej rúre na 200 stupňov. Koľko pečieme v peci? Iba 25 minút.
- Ak sa vám nepáči tekutý žĺtok, môžete držať karbanátky v rúre trochu dlhšie. Ukazuje sa veľmi chutné jedlo!
Môžete posypať vajcia na vrchol tvrdým syrom, doplniť jedlo s vašim obľúbeným korením. Milujem kombináciu vajec a bazalky, tak pridám sušené bazalky. Milujem tento recept, takže ho používam pomerne často! Ak zdieľate svoje nadšenie, uistite sa, že máte na svojej stránke pokyny na varenie týchto výnimočne šťavnatých kotliet v rúre. Dobrú chuť!
ZDROJ:takprosto.cc