Karamelovo, kokosovo, čokoládový dezert, od ktorého sa ani nepohnete, je božský

Každý, kto tento zákusok dá len raz do úst, okamžite si bude pýtať recept. Je tak chutný a mäkký.

zloženie:

  • 240 g múky
  • 240 g kryštalického cukru
  • 60 g masla
  • 2 dl vody
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 1 dl oleja
  • 1 dl zakysanej smotany
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkovej príchute

povlak:

  • 60 g masla
  • 6 lyžíc mlieka
  • 300 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej príchute
  • Karamelová zmes alebo trochu roztaveného karamelu

dekorácia:

  • 300 g kokosu
  • 200 g karamelu
  • 90 g čokolády (jemne nakrájaná)
  • 1 lyžička oleja alebo margarínu

Príprava piškóty:

  1. Pred prípravou dajte na plech papier na pečenie a posypte kokosom.
  2. Pečte takto pripravený kokos v rúre na 175 stupňov po dobu 10 až 15 minút, trochu miešajte každých 2-5 minút, aby sa rovnomerne zmes nespálila. Potom kokos je dobrý, ak je zlatohnedý.
  3. Múku a cukor premiešajte vo veľkej mise. Dáme stranou.
  4. V strednej nádobe kombinujte maslo, vodu, kakao a olej. Priveďte do varu. Zmes primiešajte do misky s múkou a dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku (v tomto poradí) a po každej zmesi dôkladne premiešajte cesto.
  6. Obložte plech papierom na pečenie. Nalejte hmotu do plechu na pečenie 45 cm x 30 cm a pečte na 200 stupňov po dobu 20 minút.

Priprava náteru:

  1. Zmiešajte maslo a mlieko v strednej miske a varte. Zmiešajte s karamelovou zmesou (alebo roztavený karamel), práškovým cukrom a vanilkovou príchuťou a jemne ho premiešajte.
  2. Po upečený koláč, odstrániť z rúry a popichajte s vidličkou. Potom posype jemne kokosom.
  3. Karamel a smotana sa umiestnia do mikrovlnky na 30 sekúnd a rozmieša do hladka. Dajte ju na hornú časť koláča.
  4. V inom kontajneri sa čokoláda a olej zohrejú. Po dobu 30 sekúnd vložte do mikrovlnky roztopiť. Dajte ju na vrchnú vrstvu karamelu. Posypeme zostávajúcim kokosom. Môžete polevou z karamelu a polevou z čokolády robiť rôzne tvary.
  5. Pred rezaním koláča nechajte karamel a čokoládu trocha stuhnúť.

Mňam!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>