Karamel sa dá urobiť bez väčších problémov aj doma a zaručujem vám, že bude chutnejší ako ten kupovaný

Uvariť karamel patrí k základným cukrárskym zručnostiam. Ľahko sa to naučíte aj vy. Pripravíte z neho sladké dobroty, ktorým dodáfantastickú chuť a krásne zlatistú farbu. Ako na to?

Karamel s maslom

Ide o rovnaký postup prípravy karamelu s tým rozdielom, že skaramelizovať necháme aj maslo. Karamel tak získava na chuti a hustote. Vznikne nám tak ideálna sladká pochúťka na zmrzlinu či pečené ovocie. Ak ste ešte neskúsili pečené jablká poliate karamelom, potom ste prišli o veľa.

Postup:

  1. 1 šálku cukru vysypeme do hrnca.
  2. 1/2 šálky vody prilejeme do cukru.
  3. Cukor s vodou varíme dovtedy, kým sa cukor neroztopí.
  4. Následne pridáme malú tehličku masla.
  5. Varíme aspoň 4 minúty, kým karamel nezačne peniť.
  6. Karamel s maslom je hotový!

Karamel s vodou

Najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako pripraviť karamel, je, že v malej sklenenej miske zmiešame 4 PL vody a 150 g kryštálového cukru.

Postup:

Je dôležité, aby sa všetok cukor navlhčil, nemusí však byť rozpustený.

Misku dáme do mikrovlnnej rúry a na vysokom výkone (850 wattov) ohrievame 4 až 5 minút.

Potom misku opatrne vyberieme a zmes necháme vychladnúť.

Takto pripravený karamel môžeme dochutiť napríklad rumom alebo trochou smotany na šľahanie.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>