Toto jedlo môže ľahko nakŕmiť rodinu kde je 10 ľudí.
Irina pripúšťa, že si vždy rada vypočuje, ako jej babička hovorí o dobách svojej mladosti, z ktorej sa človek môže kedykoľvek naučiť niečo užitočné. Tentoraz začali hovoriť o varení a moja babička si spomenula, ako uvarila pečenú kapustu, ktorá sa jej potom veľmi páčila.
Ako pripraviť kapustu s mletým mäsom
Čo je potrebné:
• kapusta – jeden kilogram
• mleté mäso – 0,8 kg
• zemiaky – 1 kg
• cibuľa – tri hlavy
• vajcia – päť kusov
• mlieko – 120 mililitrov
• kyslá smotana – 0,2 kg
• soľ a čierne korenie (mleté)
Ako variť:
1. Začnite kapustou. Vrchnú vrstvu plátov je potrebné z hlavy odstrániť a vodu naliať do veľkej nádoby. Keď sa uvarí, budete si musieť dať celú hlávkovú kapustu a potom počkať, kým listy nezačnú odlupovať. Tieto listy sa varia ďalšie dve minúty a potom sa vyberú z panvice a ochladia sa.
2. Tvrdé úlomky sa oddelia od listov kapusty.
Cibuľa sa olúpa a naseká, potom sa vypráža, kým nie je priehľadná.
3. Potom mleté mäso dajte na cibuľu, ktoré sa dá na miernom ohni dusiť.
4. Zemiaky potom ošúpeme a nasekáme na hrubom strúhadle, potom sa nastrúhané zemiaky vložte do mletého mäsa, keď je v štádiu prípravy na polovicu, táto zmes sa osolí a okorení, takže sa náplň varí, musí sa dôkladne premiešať.
5. V samostatnej nádobe rozmiešajte mlieko s vajciami.
6. Listy kapusty dajte na dno pekáča a na ne sa vloží polovica pripravenej náplne, na ktorú sa naleje zmes mlieka a vajíčok, potom sa z rovnakých vrstiev vykoná druhá úroveň misky a potom sa opäť pokryje listami kapusty.
7. Nakoniec sa pec zahreje na teplotu 180 °, oblátka sa potiahne kyslou smotanou a vloží sa do rúry na 40 minút.
Pečená kapusta so zemiakmi, mletým mäsom a vajcami – to je úžasné jedlo, môžete jesť. Určite to stojí za varenie! Táto procedúra bude vynikajúcou voľbou pre stretnutia s rodinou alebo priateľmi, ak potrebujete pripraviť jedlo pre veľký počet hostí.
Určite o tomto recepte informujte svojich priateľov na sociálnych sieťach.
ZDROJ:trendru.net