Kapusta, vajcia a strúhanka – všetko, čo potrebujete na túto dobrú pochúťku

Kapusta sa môže konzumovať v nespočetných formách a keďže je veľmi zdravá, odporúča sa jesť ju čo najviac. Nižšie sa môžeme zoznámiť s veľmi špeciálnym kapustovým pokrmom. Sme si istí, že odvážnejší si to hneď vyskúšajú!

Zloženie:

  • 1 malá kapusta (maximálne 1 kg)
  • 3 vajcia
  • strúhanka
  • soľ
  • korenie
  • olej

Príprava:

Tajomstvo nasledujúcej misky spočíva v správnom krájaní kapusty. Neodstraňujte vonkajšie hrubšie škrupiny, inak sa kapusta rozpadne. Dôkladne umyte a začnite krájať. Vystrihneme z toho väčšie kusy.

Nakrájané kúsky nechajte 5 minút variť v slanej vode a potom chvíľu počkajte, kým úplne vychladnú. Rozmiešajte vajcia, soľ a korenie. Kapustu namočíme do vajíčka, potom do strúhanky, potom znovu do vajíčka a opečieme v horúcom oleji.

Ak sú obidve strany vyprážané do zlato hneda, môžeme ich konzumovať s cesnakovou omáčkou, ale môžeme ich ponoriť aj do smotany alebo jogurtu.

ZDROJ:twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>