Kapusta sa môže konzumovať v nespočetných formách a keďže je veľmi zdravá, odporúča sa jesť ju čo najviac. Nižšie sa môžeme zoznámiť s veľmi špeciálnym kapustovým pokrmom. Sme si istí, že odvážnejší si to hneď vyskúšajú!
Zloženie:
- 1 malá kapusta (maximálne 1 kg)
- 3 vajcia
- strúhanka
- soľ
- korenie
- olej
Príprava:
Tajomstvo nasledujúcej misky spočíva v správnom krájaní kapusty. Neodstraňujte vonkajšie hrubšie škrupiny, inak sa kapusta rozpadne. Dôkladne umyte a začnite krájať. Vystrihneme z toho väčšie kusy.
Nakrájané kúsky nechajte 5 minút variť v slanej vode a potom chvíľu počkajte, kým úplne vychladnú. Rozmiešajte vajcia, soľ a korenie. Kapustu namočíme do vajíčka, potom do strúhanky, potom znovu do vajíčka a opečieme v horúcom oleji.
Ak sú obidve strany vyprážané do zlato hneda, môžeme ich konzumovať s cesnakovou omáčkou, ale môžeme ich ponoriť aj do smotany alebo jogurtu.
ZDROJ:twice.hu