Na prípravu tohto koláča vám stačia len základné ingrediencie. A vytvoríte skvelý dezert s chrumkavým maslovým korpusom a jemným pudingovým krémom.
Jemný citrónový koláč s pudingovým krémom
Potrebujeme:
korpus:
- 400 g hladkej múky
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- štipka soli
- 2-3 lyžice mlieka
- 1 vajce
krém:
- 600 ml kyslej smotany
- 2 vanilkové pudingy
- 150 g krupicového cukru
- 500 ml mlieka
- kôra a šťava z 1 menšieho citróna
Postup:
Suroviny na korpus si dáme do misy a vypracujeme konzistentné cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Potom si pripravíme krém. V hrnci si zmiešame mlieko, cukor a puding. Uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a šťavou.
Predhrejeme si rúru na 180 ° C a plech si vyložíme papierom na pečenie.
Vychladnuté cesto si rozdelíme na dve polovice a každé vyvaľkáme na obdĺžnik veľký ako plech na pečenie na veľkosti asi 20 x 30 cm). Jeden plát cesta dáme na dno plechu a polejeme pudingovým krémom.
Prikryjeme druhým plátom cesta. Pečieme 25-30 minút.
Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
ZDROJ: webcukraszda.hu