Jednoduchý recept na najlepšie domáce Tortilly, oplatí sa ho vyskúšať

Pečiete doma svoje obľúbené koláče, A máte radi tortilly?

Možno ste ich už niekto skúšal upiecť, možno neúspešne. Našli sme ale naozaj skvelý a jednoduchý recept, ktorý by sa určite oplatilo vyskúšať.

Ingrediencie pre 12 ks:

  • 340 g hladkej múky + trochu múky pri práci s cestom
  • 5 lyžičiek masti alebo stuženého rastlinného tuku (alebo najlepšie zmes obidvoch)
  • približne 1,5-2 dl teplej vody

postup prípravy:

Najskôr zmiešajte múku a tuk, pridajte štipku soli, zalejte časťou vody. Miešať môžete i vidličkou, prípadne klasicky ručne.

Cesto by malo mať stredne tuhú konzistenciu, nie celkom pevnú, ale nie ani mäkkú ako chlebové cesto.

Následne rozdeľte cesto na 12 častí.

Z každej vyvaľkáme tenučkú placku a opekáme na suchej plotni alebo panvici z každej strany približne minútku. Placky by sa počas opekania mali nafúknuť.

Podávame s obľúbenou plnkou.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>