Lasagne je talianske jedlo, ktoré pozostáva zo špeciálnych cestovín v pravouhlých plátkoch. Lasagne vrstvy sú vrstvené so špeciálnou plnkou a bešamelovou omáčkou. V prípade lasagne bolognese máme bolonskú omáčku. Potom je všetko upečené. Týmto spôsobom sa vytvorí skutočne chutné jedlo, ktoré sa bude páčiť všetkým členom domácnosti. Naozaj plná večera 🙂
prísady:
- lasagne cestoviny
- bolonská omáčka
- parmezán
bešamel:
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 2,5 šálky mlieka
- muškátový oriešok
- soľ
- korenie
príprava:
Pripravte panvicu a potom v nej rozpustite maslo. Pridajte múku jemne usmažte. Potom k tomu pridajte mlieko a varte, kým sa omáčka nezníži a nevyhladí. Ochutíme bešamelovú omáčku soľou, korením a muškátovým orieškom.
Pripravte pekáč. Spodok pretrite bolonskou omáčkou. Dali sme vrstvu cestovín, bolonskej omáčky, bešamelovej omáčky a nastrúhaného parmezánu. Tento postup opakujeme, až kým nie sú položené všetky plátky cestovín. Posledná vrstva by mala obsahovať cestoviny pokryté bešamelovou omáčkou a posypané parmezánom.
Teraz je čas na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte lasagne po dobu 25 minút. Podávame teplé.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl