Jednoduchý recept na čokoládovú tortu s prekvapením vo vnútri

Mnoho mladých matiek má rovnaký problém – ich malé deti úplne odmietajú jesť tvaroh. A nemá zmysel hovoriť o výhodách tohto produktu, pretože to každý vie. Preto sme pre vás našli neuveriteľne jednoduchý recept na čokoládovú tortu s prekvapením vo vnútri. Verte mi, vaše deti budú jesť toto jedlo s veľkým potešením, a bolestivý problém s použitím tvarohu zmizne navždy. Ste pripravení vyskúšať inovácie – potom sa ponáhľame do kuchyne!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

  • 3 vajcia + 1 vaječný bielok
  • 2/3 šálky kr. cukru
  • 200 g masla
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 ČL prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
  • 1,5 až 2 šálky polohrubej múky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL vyšľahanej šľahačky

Na prípravu kokosových guliek budeme potrebovať:

  • 1 vaječný žĺtok
  • 3 PL kr. cukru
  • 8 PL kokosovej múčky (obyčajný strúhaný kokos) (cca by to malo vyjsť na 60 – 80 g)
  • 200 g mäkkého tvarohu

Na ozdobu: ovocie, ktoré zalejeme želatínou alebo strúhanú čokoládu alebo polevu.

Postup:

Ako prvé si spravíme kokosovo-tvarohové guľky. Zmiešame si tvaroh, žĺtko, cukor a kokos.

Keď už máme hmotu pekne vypracovanú, môžeme tvarovať guličky, vo veľkosti troška menšej ako sú vlašské orechy. Dáme ich do mrazničky po dobu 20-30 minút, poprípade ich tam môžeme nechať aj dlhšie. Z uvedenej dávky by Vám malo vyjsť cca 25 guličiek, podľa toho, ako veľké ich budete robiť.

Môžeme sa vrhnúť na prípravu cesta. Bielko vymiešame do peny, pridáme potom kyslú smotanu. Osobitne si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Po dôkladnom vyšľahaní jemne vmiešame vytrepaný sneh z bielka. Pridáme rozpustené maslo.

Ak sme si vypracovali vláčnu hmotu, pridáme múku, prášok do pečiva a pridáme kakao a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

Vyberieme kokosovo-tvarohové guľky z mrazničky a postupne ich vkladáme na cesto. Jemne ich prstom vtlačíme, nie silno, aby sme ich nezosunuli až celkom na dno.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov, približne 40 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

Na vychladený koláč si rozotrieme rovnomerne vyšľahaný krém z tvarohu a šľahačky. Môžeme poliať čokoládov, prípadne ozdobiť ovocím.

Dobrú chuť!

ZDROJ:headinsider.net

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>