Jednoduchý recept na bravčovú rolku s brusnicami a rozmarínom. Bude ozdobou každého slávnostného stola

Mäsová rolka s brusnicami a rozmarínom. Slávnostné jedlo, ktoré môže zdobiť každú oslavu s chuťou a vzhľadom.

Suroviny:

  • bravčové mäso 1 kg
  • brusnice 100 g
  • korenia na ochutnanie
  • soli na chuť
  • cukru 1 polievková lyžica
  • rastlinný olej
  • rozmarín
  • vývar z mäsa

Postup:

Elektrickú rúru zohrejeme na 240 °C. Mäso vyklepeme, posolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme rovnomerne brusnice posypané s cukrom. Mäso opatrne zavinieme a previažeme niťou.

Vo veľkom pekáči zohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán prudko opečieme. Prilejeme 125 ml horúceho mäsového vývaru a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na najnižšej priečke 60 – 70 minút. Po 20 minútach pečenia teplotu v rúre znížime na  200/180 °C a prilejeme zvyšok vývaru. Roládu necháme odpočívať vo vypnutej rúre ešte asi 10 minút.

Roládu pokrájame na plátky a podávame napríklad so zemiakmi.

Dobrú chuť!

ZDROJ:webvinegret.ru

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>