Jednoduchší medovník a dokonca bez masla ste ešte nerobili, stojí za to ho vyskúšať, je fantastický

Medovník – vynikajúcou voľbou pre rodinnú oslavu. Jeho výhodou je, že si môžete vybrať krém na vašej chuti k nemu.

Medovník v pôvodnej receptúry má veľa masla. Ale my vám ponúkame recept, v ktorom táto zložka chýba. Nechajte sa rozmaznávať!

zloženie:

  • vajce 3 ks
  • cukor 2 šálky
  • med 3 lyžice
  • sóda 1 lyžica
  • pšeničná múka 3 šálky
  • kyslá smotana 0,5 l

príprava:

Zmiešajte vajcia, 1 polievkovú lyžicu cukru a med. Uvedenú zmes dáme na malý oheň, kým sa rozpustí cukor na tekutú hmotu, a preto je nutné neustále miešať.

Pridať sódu. Dobre premiešajte. Premiešajte múku. Cesto spracujeme rukou.

Cesto rozdeľte na 5-8 diely. Rolujeme každý kus koláča 0,5 cm hrubý a posypeme múkou. Piecť koláče v predhriatej rúre na 220 ° C po dobu 5-7 minút.

Okraje zarežeme. Prebytok, ale nevyhadzujte.

Pripravte si krém: mixejeme kyslou smotanou s 1 polievková lyžica cukru.

Zostavte tortu, korpus striedame so smotanou. Potrite tortu s krémom na vrchol. Posypeme pomrvenými zvyškami.

Dáme tortu do chladničky cez noc, takže bude dobre premočený.

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>