Medovník – vynikajúcou voľbou pre rodinnú oslavu. Jeho výhodou je, že si môžete vybrať krém na vašej chuti k nemu.
Medovník v pôvodnej receptúry má veľa masla. Ale my vám ponúkame recept, v ktorom táto zložka chýba. Nechajte sa rozmaznávať!
zloženie:
- vajce 3 ks
- cukor 2 šálky
- med 3 lyžice
- sóda 1 lyžica
- pšeničná múka 3 šálky
- kyslá smotana 0,5 l
príprava:
Zmiešajte vajcia, 1 polievkovú lyžicu cukru a med. Uvedenú zmes dáme na malý oheň, kým sa rozpustí cukor na tekutú hmotu, a preto je nutné neustále miešať.
Pridať sódu. Dobre premiešajte. Premiešajte múku. Cesto spracujeme rukou.
Cesto rozdeľte na 5-8 diely. Rolujeme každý kus koláča 0,5 cm hrubý a posypeme múkou. Piecť koláče v predhriatej rúre na 220 ° C po dobu 5-7 minút.
Okraje zarežeme. Prebytok, ale nevyhadzujte.
Pripravte si krém: mixejeme kyslou smotanou s 1 polievková lyžica cukru.
Zostavte tortu, korpus striedame so smotanou. Potrite tortu s krémom na vrchol. Posypeme pomrvenými zvyškami.
Dáme tortu do chladničky cez noc, takže bude dobre premočený.