Jednoduché Sacherové rezy

 Táto Sacherova torta vám určite bude chutiť! Kombinácia nadýchaného čokoládového cesta, jemne kyslej marhuľovej marmelády a vrstvy čokoládovej polevy.

Suroviny na prípravu:

  • 6 ks vajce
  • 210 g maslo
  • 210 g práškový cukor
  • 210 g čokoláda
  • 165 g hladká múka
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

Glazúra:

  • 200 g kryštálový cukor
  • 125 ml voda
  • 150 g čokoláda

Plnka:

  • 1 pohár marhuľový džem

Postup:

1. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
3. Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min.
4. Plát si rozkrojíme na 4 časti.
5. Každú časť pozdĺž rozkrojíme.
6. Jednu časť natrieme džemom.
7. Obidve časti spojíme a rozkrájame na malé obdĺžniky alebo trojuholníky.
8. Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu – nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-))) Glazúrou polejeme každý koláčik.
9. Podávať môžeme aj so šľahačkou.
 
ZDROJ: sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>