Suroviny:
CESTO:
- 5 PL múky polohrubej
- 2 PL kakaa
- 2 ČLprášku do pečiva
- 6 ks vajcia
- 6 PL cukor kryštál
- 1 PL oleja
TRASENÁ PLNKA:
- 2 ks smotana na šľahanie
- 150g biely jogurt smotanový
- 2 ks mandarínkový kompót
- 2 ks puding vanilkový bez varenia dr. Oetker
- okrúhle piškóty
JOGURTOVÁ PLNKA:
- cca 700 – 800 g jogurtu bieleho
- vanilkový cukor
- džem
- Granko
Postup:
-
CESTO – Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, prešľaháme, potom pridáme žĺtka s olejom, nakoniec múku (polohrubú alebo špaldovú), prášok do pečiva, kakao a len jemne premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť cca 15 – 20 minút.
Do misky, v ktorej budeme pripravovať trasený krém, nalejeme smotany + jogurt, premiešame, potom pridáme pudingy bez varenia Olé + kompóty aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a trasieme, kým krém nezhustne. Keď som nedávala jogurt, plnka bola veľmi hustá a zle sa rozotierala.
Upečené cesto otočíme, stiahneme papier a potrieme ľubovoľným džemom, ja som dala slivkovú nutelu.
Natrieme pripraveným krémom. Na plnku poukladáme okrúhle piškóty.
V miske si zmiešame jogurty s vanilkový cukrom ( ja mám domáci), dala som 3 lyžice, ale kľudne podľa chuti, ale netreba zabúdať, že piškóty sú sladké, takže krém by mal byť kyselkavý. Kľudne môžete použiť kyslú smotanu alebo mix – smotana + jogurt.
Pomaly nalievame na piškóty a rozotrieme. Dáme do chladničky na cca 4 – 5 hodín, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.
Vrch posypeme grankom.
Orežeme kraje a nakrájame na kocky.
Dobrú chuť.