Jednoduchá a svieža trasené torta s mandarínkami

Suroviny:

CESTO:

  • 5 PL múky polohrubej
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČLprášku do pečiva
  • 6 ks vajcia
  • 6 PL cukor kryštál
  • 1 PL oleja

TRASENÁ PLNKA:

  • 2 ks smotana na šľahanie
  • 150g biely jogurt smotanový
  • 2 ks mandarínkový kompót
  • 2 ks puding vanilkový bez varenia dr. Oetker
  • okrúhle piškóty

JOGURTOVÁ PLNKA:

  • cca 700 – 800 g jogurtu bieleho
  • vanilkový cukor
  • džem
  • Granko

Postup:

  1. CESTO – Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, prešľaháme, potom pridáme žĺtka s olejom, nakoniec múku (polohrubú alebo špaldovú), prášok do pečiva, kakao a len jemne premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť cca 15 – 20 minút.

    Do misky, v ktorej budeme pripravovať trasený krém, nalejeme smotany + jogurt, premiešame, potom pridáme pudingy bez varenia Olé + kompóty aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a trasieme, kým krém nezhustne. Keď som nedávala jogurt, plnka bola veľmi hustá a zle sa rozotierala.

    Upečené cesto otočíme, stiahneme papier a potrieme ľubovoľným džemom, ja som dala slivkovú nutelu.

    Natrieme pripraveným krémom. Na plnku poukladáme okrúhle piškóty.

    V miske si zmiešame jogurty s vanilkový cukrom ( ja mám domáci), dala som 3 lyžice, ale kľudne podľa chuti, ale netreba zabúdať, že piškóty sú sladké, takže krém by mal byť kyselkavý. Kľudne môžete použiť kyslú smotanu alebo mix – smotana + jogurt.

    Pomaly nalievame na piškóty a rozotrieme. Dáme do chladničky na cca 4 – 5 hodín, keď sú piškóty mäkké, môžeme krájať.

    Vrch posypeme grankom.

    Orežeme kraje a nakrájame na kocky.

    Dobrú chuť.

     

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>