Podľa môjho názoru je to jedna z najúspešnejších tekvicových polievok. Super-harmonická, jemná, zamatová, vydatná, otepľujúca… Súčasne nepridávame mliečne výrobky, takže si ju môžute vychutnať. A to vyžaduje vašu minimálnu priamu účasť. Hlavným vrcholom tejto polievky je praženie zeleniny.
Zloženie:
- Tekvica(buničina, bez kôry) -600 g
- Červená cibuľa-2 ks
- Cesnak (1 hlava) -1 kus
- Mrkva (veľká) -1 kus
- Paradajka (vo vlastnej šťave) -600 ml
- Olivový olej -3 polievkové lyžice
- Sójová omáčka (Kikkoman) -2 lyžice
- Čierne korenie (na chuť)
- Soľ (podľa vkusu)
- Curry -1 lyžička
- Bujón (v prípade potreby zelenina alebo mäso)
- Semená tekvice
príprava:
1. Cibuľa a mrkva sa čistia a nakrájajú na 4 kusy. Tekvicu nakrájame na veľké plátky. Cesnak je rozdelený na strúčiky (nie je potrebné mlieť). Vložte do pekáča.
2. Polejeme zeleninu so sójovou omáčkou a olivovým olejom.
2. Polejeme zeleninu so sójovou omáčkou a olivovým olejom.
3. Zeleninu vložte do predhriatej teploty na 200 stupňov po dobu 30-40 minút, až kým nebude mäkká zelenina. V procese pečenia niekoľkokrát premiešajte.
4. Pripravená zelenina (v cesnakovom predlúpnutí), vložte do hrnca, pridajte paradajky a korenie (soľ, korenie a kari). V prípade potreby vylejte vývar tak, aby pokryl zeleninu. Po varení zohrievajte 10 minút na nízkej teplote. Pomixujte pomocou mixéra.
5. Nalejte do tanierov a pridajte olúpané tekvicové semená.
4. Pripravená zelenina (v cesnakovom predlúpnutí), vložte do hrnca, pridajte paradajky a korenie (soľ, korenie a kari). V prípade potreby vylejte vývar tak, aby pokryl zeleninu. Po varení zohrievajte 10 minút na nízkej teplote. Pomixujte pomocou mixéra.
5. Nalejte do tanierov a pridajte olúpané tekvicové semená.
ZDROJ:povarenok.ru