Jedna z najúspešnejších tekvicových polievok. Hlavným bodom tejto polievky je praženie zeleniny, čo jej dodáva dokonalú chuť a jemnosť

Podľa môjho názoru je to jedna z najúspešnejších tekvicových polievok. Super-harmonická, jemná, zamatová, vydatná, otepľujúca… Súčasne nepridávame mliečne výrobky, takže si ju môžute vychutnať. A to vyžaduje vašu minimálnu priamu účasť. Hlavným vrcholom tejto polievky je praženie zeleniny.

Zloženie:

 

príprava:

1. Cibuľa a mrkva sa čistia a nakrájajú na 4 kusy. Tekvicu nakrájame na veľké plátky. Cesnak je rozdelený na strúčiky (nie je potrebné mlieť). Vložte do pekáča.
2. Polejeme zeleninu so sójovou omáčkou a olivovým olejom.
3. Zeleninu vložte do predhriatej teploty na 200 stupňov po dobu 30-40 minút, až kým nebude mäkká zelenina. V procese pečenia niekoľkokrát premiešajte.
4. Pripravená zelenina (v cesnakovom predlúpnutí), vložte do hrnca, pridajte paradajky a korenie (soľ, korenie a kari). V prípade potreby vylejte vývar tak, aby pokryl zeleninu. Po varení zohrievajte 10 minút na nízkej teplote. Pomixujte pomocou mixéra.
5. Nalejte do tanierov a pridajte olúpané tekvicové semená.

ZDROJ:povarenok.ru

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>