Jedlo, kvôli ktorému má telo nepríjemný zápach, aj keď sa pravidelne sprchujete. Reč nebude o cesnaku a cibuli, ako si možno myslíte

Reč nepôjde o tom, že jete surový cesnak, kvôli ktorému máme taký silný nepríjemný zápach z úst, že ho nemožno zabiť ani vyčistením zubov alebo mätových bonbónov.

Znamená to, že vybrané jedlo ovplyvňuje vôňu ľudského tela. Takže kvôli niektorým výrobkom môže pot, ktoré dávame, dostať ostrý a nepríjemný zápach .

V našom dnešnom článku budeme hovoriť o tom, čo presne spôsobuje takýto model.

Potraviny môžu spôsobiť nepríjemný zápach v tele?

Môžu potraviny spôsobiť nepríjemný telesný zápach? Áno, je to naozaj. Často to ani nevieme. Dávame sprchu dvakrát denne, meniť ponožky. Ale my sme priznali dojem, že v našom prípade ani deodorant, ani zubná pasta nie sú ochotní zvládnuť svoje povinnosti.

To je spôsobené tým, že nepríjemný zápach nepochádza z konkrétnych miest, ale z pórov kože celého povrchu ľudského tela.

Treba mať na pamäti, že existujú produkty, ktoré zvyšujú kyslosť potu. Z tohto dôvodu má naše telo nepríjemný zápach. Takže výskyt zápachu je spôsobený poruchami rovnováhy procesov organickej chémie v našom tele. Zvyčajne sa to stane, keď sa venujeme športu alebo sme v pohybe.

Vo vnútri každého z nás sú toxíny. Sú odvodené rôznymi spôsobmi. Väčšina toxických látok opúšťa naše telo spolu s výkalmi, močom, vydychovaným vzduchom a potu.

Keď nebudeme jesť, alebo jesť veľa potravín zvyšuje kyslosť, zvyšuje riziko, že vaše telo začne vylučovať nepríjemné a štipľavý zápach. Prečo? Faktom je, že v tomto prípade sa musí viac snažiť, aby sa správne zobraziť všetky toxíny .

Aký druh potravy spôsobuje nepríjemný zápach?

Je možné, že vaše telo bude aj naďalej cítiť nepríjemné dokonca aj vďaka starostlivej hygieny a pravidelným sprchám. Možno je potrebné hľadať dôvod v jedle, ktorý sa jedol na večeru predtým?

Uisťujeme vás, že v tomto prípade nebudú pomôcť ani čisté oblečenie ani francúzske parfumy ani mastenec na topánky.

Chceli by ste vedieť, ktoré jedlo zvyšuje nepríjemný zápach tela? Teraz sa o tom dozviete.

Červené mäso

Univerzita Karlova v Prahe zorganizovala zaujímavú a veľmi zaujímavú štúdiu. Odborníci zhromaždili vzorky potu mužov, ktorí konzumujú červené mäso a vegetariánov. Neskôr skupina žien analyzovala tieto vzorky a určila, ktoré z nich sa zdajú byť najviac odpudzujúce. Ukázalo sa, že pot s najnepríjemnejšou vôňou patril mužom, ktorí jedli červené mäso.

Cesnak

Po prvé, treba poznamenať, že cesnak spôsobuje nepríjemný zápach z úst. Ale to nie je všetko: niektorí ľudia kvôli cesnaku sa stávajú odpudivou a telesnou vôňou. Nepostrádateľná zložka mnohých chutných jedál, cesnak obsahuje prchavé látky, ktoré sa môžu uvoľňovať spolu s potom. Keď tieto látky vstupujú do krvi a pľúc, naša pokožka a dýchanie získavajú odpudivú vôňu. 

Hydrogénované oleje

Takéto oleje sa používajú pri výrobe rýchleho občerstvenia. Rýchlo sa rozpadajú podľa nášho tela. Preto hneď ako budete jesť svoj burger (nezabudnite, že okrem týchto olejov obsahuje aj mäso), zápach vášho tela sa nezmení k lepšiemu. Nezáleží na tom, či sedíte alebo uvoľníte, váš pot sa stáva tučný a dostane odpudivý zápach. Veľmi často, okrem burgrov, takáto večera obsahuje aj časť hranolčekov, ktoré sa vyrábajú aj pomocou hydrogenovaných olejov .

Kari

Aromatické korenie, ako je kari a rasca, dávajú našim jedlám nezabudnuteľné chuťové poznámky, ale sú aj „nepriateľmi“ osobnej hygieny. Preto, ak spievate v indickej reštaurácii predtým, než sa dostanete na šport, váš pot bude ostrejší a nepríjemný zápach zostane aj po sprchovaní.

Alkohol

Alkoholické nápoje spôsobujú viac škody než dobré. Často sa ukazuje, že nepríjemná vôňa kocoviny po tom, ako nás strana sprevádza a po návšteve duše. Alkohol vstupuje do krvi a ponecháva nášmu telu dýchanie a pot. To vysvetľuje skutočnosť, že alkoholická strana tak dlho nám dáva informácie o nás samých, aj keď sa snažíme udržať ju v tajnosti.

Salámy

Pokiaľ ide o klobásy, táto situácia pripomína to, čo sa deje s mäsom a rýchlym občerstvením. Možno ste fanúšikom párkov a koláčov? V takomto prípade sa vinník vášho problému nemusí hľadať ďaleko. Keď sa tieto potraviny strávia, zvyšuje sa kyslosť žalúdka a objavujú sa plyny. Preto, ak sa vám zdá, že v poslednej dobe váš pot je nepríjemne vonný, bolo by lepšie odmietnuť také jedlo.

Spargľa

Špargľa je lahodná a užitočná. Treba poznamenať, že tento výrobok nespôsobuje odpudivý pot. A čo sa týka moču , tento môže získať ostrý zápach kvôli špargle. Dôvodom je, že špargľa obsahuje síru merkaptánu.

Ryby

Pre mnohých z nás je nepríjemný zápach rýb spojený s úsekom supermarketu, kde sú položené čerstvé morské plody. Spracované ryby nemajú nepríjemný zápach. A ako naše telo reaguje na ryby? Treba mať na pamäti, že používanie rýb môže tiež ovplyvniť zápach nášho tela. Je veľmi dôležité poznamenať, že sa to netýka všetkých ľudí, ale iba tých z nás, ktorí trpia takou vrodenou metabolickou poruchou, ako je trimethylaminúria (syndróm zápachu rýb). Tento problém potláča poruchy trávenia rýb, vďaka čomu je pre naše telo ťažšie odstrániť toxíny.

Kapusta

Kapusta a brokolica sú obľúbené pre mnohých ľudí. Táto zelenina je neodmysliteľnou súčasťou mnohých receptov. Súčasne tieto produkty obsahujú síru, čo môže viesť k nepríjemnému zápachu. Druhá z nich sa týka plynov, ktoré získavajú zlovestný zápach pripomínajúci zhnité vajcia. Ak sa vám páči kapusta, je to v poriadku, ak sa s ňou občas stanete šťastným. Takéto potraviny obsahujú veľa užitočných antioxidantov a živín.

Káva

Možno si nedokážete predstaviť ráno bez vône šálky horúcej kávy? Možno píšete kávu niekoľkokrát počas pracovného dňa. V tomto prípade je to káva, ktorá môže byť príčinou nepríjemného zápachu z tela, ktorý nezmizne ani vtedy, keď sme umývať a meniť oblečenie. Treba mať na pamäti, že kofeín má stimulačný účinok na potné žľazy, v dôsledku čoho sa viac potíme.

Cibuľa

Možno, že cibuľa je rovnaká povinná zložka v každej kuchyni, ako je cesnak. V tomto prípade nesmieme zabúdať, že cibuľa sa môže stať vinníkom nepríjemného zápachu z úst a z kože. To platí najmä vtedy, keď jeme čerstvú cibuľu. Oleje obsiahnuté v cibuli sa dostanú do krvi, sú filtrované pľúcami a sú uvoľnené spolu s dychom.

zdroj:steptohealth.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>