Čokoládový piškotový koláč, arašidové maslo, karamel, arašidy a čokoláda. Fanúšikovia tejto kombinácie, ktorá pripomína obľúbený keks Snickers, sa nemusia na prípravu tohto koláča dlho presviedčať. Odporúčam, pretože chuť tohto koláča je skutočne jedinečná …
Suroviny:
Cesto:
- 6 ks vajec
- 6 lyžíc vody
- 6 lyžíc kr. cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 3 lyžice kakaa
Sneh:
- 7 ks bielkok
- 400 g kr. cukru
Krém:
- 1 plechovka Salka
- 200 g pražené arašidy
- 250 g masla
Poleva:
- 2 bal. tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice masla
Postup:
Z vajíčok a cukru si vymiešame penu, postupne pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj kakao. Dôkladne premiešame a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 26 cm). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor – stále miešame. Tuhým snehom naplníme cukrársky sáčok a na plech, ktorý sme si vystlali papierom vrstvíme do okrúhleho tvaru bielkovú hmotu. Dáme usušiť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 100 stupňov.
Pripravíme si krém. Salko si uvaríme v plechovke vo vode (trvá to cca 3-4 hodiny). Následne ho necháme vychladnúť a vymiešame ho s maslom.
Upečený korpus si rozrežeme na 2 časti. Naplníme plnkou (1/2), posypeme nasekané arašidy a položíme vysušený plát bielkov. Znovu navrstvíme plnku a posypeme nasekané arašidy. Položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme.
Na vrch si navrstvíme čokoládovú polevu – čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme olej, maslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašidy a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
ZDROJ:slodkastrona.com