Jedinečná Snickers torta

Čokoládový piškotový koláč, arašidové maslo, karamel, arašidy a čokoláda. Fanúšikovia tejto kombinácie, ktorá pripomína obľúbený keks Snickers, sa nemusia na prípravu tohto koláča dlho presviedčať. Odporúčam, pretože chuť tohto koláča je skutočne jedinečná …

Suroviny:

Cesto:

  • 6 ks vajec
  • 6 lyžíc vody
  • 6 lyžíc kr. cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 bal.  prášku do pečiva
  • 3 lyžice  kakaa

Sneh:

  • 7 ks  bielkok
  • 400 g kr. cukru

    Krém:

  • 1 plechovka Salka
  • 200 g pražené arašidy
  • 250 g masla

Poleva:

  • 2 bal. tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla

Postup:

Z vajíčok a cukru si vymiešame penu, postupne pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj kakao. Dôkladne premiešame a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 26 cm). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor – stále miešame. Tuhým snehom naplníme cukrársky sáčok a na plech, ktorý sme si vystlali papierom vrstvíme do okrúhleho tvaru bielkovú hmotu. Dáme usušiť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 100 stupňov.

Pripravíme si krém. Salko si uvaríme v plechovke vo vode (trvá to cca 3-4 hodiny). Následne ho necháme vychladnúť a vymiešame ho s maslom.

Upečený korpus si rozrežeme na 2 časti. Naplníme plnkou (1/2), posypeme nasekané arašidy a položíme vysušený plát bielkov. Znovu navrstvíme plnku a posypeme nasekané arašidy. Položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme.

Na vrch si navrstvíme čokoládovú polevu – čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme olej, maslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašidy a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

ZDROJ:slodkastrona.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>