Jablková nepečená torta s pudingom

suroviny

Budeme potrebovať:

  • 1 kg jablká
  • 200 ml voda
  • 100 g  Kr. cukor
  • 1 lyžica citrónová šťava
  • 3 ks klinčeky
  • 1 palička škorice
  • 1 bal.vanilkový cukor
  • 2 bal. Zlatý klas (puding)
  • 400 ml studená voda
  • 200 g detské piškóty

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie a vyložíme ju potravinárskou fóliou.
  2. Vo veľkej panvici varíme na plátky (alebo môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle) jablká s vodou, vanilkou, škoricou, klinčekmi, cukrom a citrónovou šťavou – trvá to cca 20 minút.
  3. Klinček a škoricu vyberieme a pomocou kuchynského mixéra hmotu rozmixujeme na kašu
  4. Kukuričný škrob zmiešame so studenou vodou a pomalým prúdom túto zmes nalejeme do rozmixovaných jabĺk. Varíme na malom ohni cca 2 minúty, kým hmota nezačne hustnúť.
  5. Do formy poukladáme vrstvu detským piškót, zalejeme je jednou tretinou jablkovej zmesi, znovu poukladáme piškóty a takto postupujeme kým neminieme všetky piškóty a celú jablkovú hmotu. Keď máme všetky vrstvy naskladané, formou pár krát „hodíme“ o pracovnú dosku, aby sme vytlačili všetky vzduchové bubliny a vrch pekne uhladíme. Necháme v chladničke odpočívať celú noc a môžeme podávať.

ZDROJ.bidista.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>