Jablká v karameli, skvelý spôsob, ako jablkám dodáte lesk a slávu

Jablká v karameli sú vynikajúcim dezertom. Je to liečivo, ktoré poteší deti aj všetkých dospelých.

Každý, kto miluje jablká a karamel. Preto bude tento dezert ich obľúbeným dezertom od dnešného dňa. Je to naozaj sladké a tiež vyzerá šialene. Príprava nie je náročná alebo komplikovaná. Dokáže to aj osoba, ktorá nie je majstrom kuchyne.

ingrediencie:

  • 4 ks jabĺk
  • 200 g cukru
  • 100 ml vody
  • zmrzlinové paličky alebo špajdle
  • olej
  • alobal

Postup:

1. Dobre umyté jabĺčka necháme uschnúť, potom do nich stredom zapichneme skrátenej špajdle alebo zmrzlinová špáradlá

2. Do menšieho hrnca nalejeme asi 100 ml vody, prisypeme cukor a povaríme asi 10 minút alebo tak dlho, až sa cukor v tekutine rozpustí a skaramelizuje
3. Hrniec zložíme z tepla, v karameli jablká namáčame, potom je položíme na olejom vymastený alobal
4. Jabĺčka obalené v karameli necháme vychladnúť alebo ich ešte pred vychladnutím posypeme orechmi.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>