Jablká v karameli sú vynikajúcim dezertom. Je to liečivo, ktoré poteší deti aj všetkých dospelých.
Každý, kto miluje jablká a karamel. Preto bude tento dezert ich obľúbeným dezertom od dnešného dňa. Je to naozaj sladké a tiež vyzerá šialene. Príprava nie je náročná alebo komplikovaná. Dokáže to aj osoba, ktorá nie je majstrom kuchyne.

ingrediencie:
- 4 ks jabĺk
- 200 g cukru
- 100 ml vody
- zmrzlinové paličky alebo špajdle
- olej
- alobal
Postup:
1. Dobre umyté jabĺčka necháme uschnúť, potom do nich stredom zapichneme skrátenej špajdle alebo zmrzlinová špáradlá
2. Do menšieho hrnca nalejeme asi 100 ml vody, prisypeme cukor a povaríme asi 10 minút alebo tak dlho, až sa cukor v tekutine rozpustí a skaramelizuje
3. Hrniec zložíme z tepla, v karameli jablká namáčame, potom je položíme na olejom vymastený alobal
4. Jabĺčka obalené v karameli necháme vychladnúť alebo ich ešte pred vychladnutím posypeme orechmi.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl