Jablčný krémový sen rez je recept, ktorý budete milovať

Potrebujeme tieto suroviny:

cesto:

  • 5  ks vajcia
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 16  g cukor krupica
  • 5  ml olej
  • 70 ml vlažná voda
  • 20  g polohrubá múka
  • 1 ks prášok do pečiva
  • papier na pečenie
  • 1 kg jablká olúpané, nastrúhané – čistá váha
  • 0,  balenie vanilkový puding
  • 1 ks škoricový cukor

krém:

  • 500 ml smotana na šľahanie
  •   ks stužovač šľahačky – nie je nutný
  • 250 g mäkký tvaroh
  • 200 g nátierkové maslo prírodné
  • 1 ks vanilkový cukor
  • práškový cukor podľa chuti
  • škorica – mletá alebo kakao

    Postup:

    Hlboký plech vyložíme papierom na pečenie a rozprestrieme na neho hrubo alebo na plátky nastrúhané jablká zmiešaná s trochou vanilkového pudingu (ak sú jablká veľa šťavnatá). Jablká posypeme škoricovým cukrom (nemusí byť celý) a potom na ne rovnomerne nalejeme pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov dozlatista.

    cesto:

    Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny, prilejeme vodu, olej a premiešame. Prisypeme múku s kypriace látky, opäť dobre premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
    Po upečení necháme rez vychladnúť a na druhý plát papiera na pečenie rez otočíme „hore nohami“, opatrne zložíme papier, na ktorom sme rez piekli, ak nám nejaká jablká na papieri zostanú, tak je jednoducho na rez zase vrátime.
    Smotanu si vyšľaháme so stužovačom a cukry takmer do tuha, pridáme tvaroh s nátierkovým maslom a došľaháme do hladkého krému.
    S krémom rovnomerne potrieme jablčnú vrstvu koláče, posypeme podľa chuti škoricou alebo kakaom a dáme vychladiť.
    Rezy nepotrebujú preležať. Sú výborné ihneď po vychladení.
    Ak máme radi hrušky, môžeme ich vymeniť za jablká a urobiť si tak hruškový sen.
  • ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>