Írska kávová torta

Táto torta dokáže urobiť dojem, vyskúšajte ju.

Jej príprava sa hodí napríklad na nadchádzajúce Veľkonočné sviatky, ktoré si chce každý maximálne užiť a oddýchnuť si od každodenného stresu. Doprajte si tento lahodný Írsky dezert, ktorý sa zvyčajne podáva na Deň svätého Patrika a uspokojte tak svoje chute na sladké.

 

budeme potrebovať:

na tortu:

  • 255 g masla
  • 340 g práškového cukru
  • 6 veľkých vajec
  • 240 ml mlieka
  • 120 ml kyslej smotany
  • 370 g hladkej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kávy
  • 1 lyžica Írskeho likéru

na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 2 polievkové lyžice kávy
  • polievková lyžica írskeho likéru

postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si tiež formu na bábovku, ktorú ľahko vysypeme múkou.

Vo veľkej mise si zmiešame vajcia, maslo a cukor. Všetko dôkladne premiešame a potom vmiešame kyslú smotanu a mlieko.

Teraz zmes posypeme múkou a práškom do pečiva, kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver pridáme kávu a Írsky likér. Cesto potom nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre po dobu 55 min.

Ingrediencie pripravené na polevu si rozšľaháme a mala by nám vzniknúť krémová poleva.

Po vybratí torty naň nalejeme polevu a máme hotovo. Dobrú chuť!

ZDROJ: tiphero.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>