Táto torta dokáže urobiť dojem, vyskúšajte ju.
Jej príprava sa hodí napríklad na nadchádzajúce Veľkonočné sviatky, ktoré si chce každý maximálne užiť a oddýchnuť si od každodenného stresu. Doprajte si tento lahodný Írsky dezert, ktorý sa zvyčajne podáva na Deň svätého Patrika a uspokojte tak svoje chute na sladké.
na tortu:
- 255 g masla
- 340 g práškového cukru
- 6 veľkých vajec
- 240 ml mlieka
- 120 ml kyslej smotany
- 370 g hladkej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kávy
- 1 lyžica Írskeho likéru
na polevu:
- 150 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice vody
- 2 polievkové lyžice kávy
- polievková lyžica írskeho likéru
postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si tiež formu na bábovku, ktorú ľahko vysypeme múkou.
Vo veľkej mise si zmiešame vajcia, maslo a cukor. Všetko dôkladne premiešame a potom vmiešame kyslú smotanu a mlieko.
Teraz zmes posypeme múkou a práškom do pečiva, kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver pridáme kávu a Írsky likér. Cesto potom nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre po dobu 55 min.
Ingrediencie pripravené na polevu si rozšľaháme a mala by nám vzniknúť krémová poleva.
Po vybratí torty naň nalejeme polevu a máme hotovo. Dobrú chuť!
ZDROJ: tiphero.com