Hubová omáčka so smotanou a cibuľou – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek príkrmu na vašom vkuse, či už je to zemiaková kaša, makaróny, špagety, alebo pohánka.
Prísady:
- 500 g akýchkoľvek hubami (alebo hub)
- 200 ml 20 až 25% smotana
- 1 cibuľa
- 50-70 g masla
- 1 lyžica múka
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Huby dôkladne premyje z piesku a plaku, a potom sa naleje do panvice vriaca osolená voda. Variť po dobu 20-30 minút potom precediť. Ak používate huby alebo hlivy ustricové – nemusíte variť a okamžite súpripravené na vyprážanie. Chladené varené alebo premyté huby / hlivy rozreže na malé kúsky. Cibuľu jemne nasekáme. V panvici rozpustíme maslo a smažiť cibuľu do zlatista na miernom ohni. Pridajte huby a smažíme cibuľu po dobu asi 10 minút na strednej teplote, za miešania s lopatou. Na konci pridáme soľ a korenie podľa ich chuti. Pridajte na panvicu s hubami múku a za stáleho miešania rýchlo. Púšťame pomaly tenký pramienok do horúceho smotanu, a varíme po dobu asi jednej minúty na miernom ohni, za stáleho miešania. Soľ a korenie dáme podľa chuti do hubovej omáčky, pridajte korenie alebo bylinky a odstrániť z tepla. Prikryte a nechajte pôsobiť 10-15 minút.
Mňam!
ZDROJ:FOODIDEAS.INFO