Hubová omáčka so smotanou a cibuľou – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek obľúbenému jedlu

Hubová omáčka so smotanou a cibuľou – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek príkrmu na vašom vkuse, či už je to zemiaková kaša, makaróny, špagety, alebo pohánka.

Prísady:

  • 500 g akýchkoľvek hubami (alebo hub)
  • 200 ml 20 až 25% smotana
  • 1 cibuľa
  • 50-70 g masla
  • 1 lyžica múka
  • soľ a korenie podľa chuti

 Postup:

Huby dôkladne premyje z piesku a plaku, a potom sa naleje do panvice vriaca osolená voda. Variť po dobu 20-30 minút potom precediť. Ak používate huby alebo hlivy ustricové – nemusíte variť a okamžite súpripravené na vyprážanie. Chladené varené alebo premyté huby / hlivy rozreže na malé kúsky. Cibuľu jemne nasekáme. V panvici rozpustíme maslo a smažiť cibuľu do zlatista na miernom ohni. Pridajte huby a smažíme cibuľu po dobu asi 10 minút na strednej teplote, za miešania s lopatou. Na konci pridáme soľ a korenie podľa ich chuti. Pridajte na panvicu s hubami múku a za stáleho miešania rýchlo. Púšťame pomaly tenký pramienok do  horúceho smotanu, a varíme po dobu asi jednej minúty na miernom ohni, za stáleho miešania. Soľ a korenie dáme podľa chuti do hubovej omáčky, pridajte korenie alebo bylinky a odstrániť z tepla. Prikryte a nechajte pôsobiť 10-15 minút.

Mňam!

ZDROJ:FOODIDEAS.INFO

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>