Hubová omáčka na smotane – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek obľúbenému jedlu

Hľadáte recepty na prípravu hubovej omáčky? Skúste pripraviť túto, je fantastická.

Prísady:

  • 500 g akýchkoľvek húb
  • 200 ml 20 až 25% smotany
  • 1 cibuľa
  • 50-70 g masla
  • 1 lyžica múky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Huby dôkladne premyjeme, a potom dáme do panvice vriacej vody osolenej. Variť po dobu 20-30 minút potom precediť. Ak používate huby alebo hlivy ustricové – nemusíte variť a okamžite sú pripravené na vyprážanie. Chladené varené alebo premyté huby / hlivy rozreže na malé kúsky. Cibuľu jemne nasekáme. V panvici rozpustíme maslo a smažiťíme cibuľu do zlatista na miernom ohni. Pridajte huby a smažíme s cibuľou po dobu asi 10 minút na strednej teplote, za stáleho miešania. Na konci pridáme soľ a korenie podľa ich chuti. Pridajte do panvice s hubami múku za stáleho rýchleho miešania. Púšťame pomaly tenký pramienok smotanu, a varíme po dobu asi jednej minúty na miernom ohni, za stáleho miešania. Soľ a korenie dáme podľa chuti do hubovej omáčky, pridajte korenie alebo bylinky a odstrániť z tepla. Prikryte a nechajte stáť 10-15 minút.

Hubová omáčka so smotanou a cibuľou – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek pokrmu, či už je to zemiaková kaša, makaróny, špagety, alebo pohánka.

Mňam!

ZDROJ:FOODIDEAS.INFO

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>