Hľadáte recepty na prípravu hubovej omáčky? Skúste pripraviť túto, je fantastická.
Prísady:
- 500 g akýchkoľvek húb
- 200 ml 20 až 25% smotany
- 1 cibuľa
- 50-70 g masla
- 1 lyžica múky
- soľ a korenie podľa chuti

Postup:
Huby dôkladne premyjeme, a potom dáme do panvice vriacej vody osolenej. Variť po dobu 20-30 minút potom precediť. Ak používate huby alebo hlivy ustricové – nemusíte variť a okamžite sú pripravené na vyprážanie. Chladené varené alebo premyté huby / hlivy rozreže na malé kúsky. Cibuľu jemne nasekáme. V panvici rozpustíme maslo a smažiťíme cibuľu do zlatista na miernom ohni. Pridajte huby a smažíme s cibuľou po dobu asi 10 minút na strednej teplote, za stáleho miešania. Na konci pridáme soľ a korenie podľa ich chuti. Pridajte do panvice s hubami múku za stáleho rýchleho miešania. Púšťame pomaly tenký pramienok smotanu, a varíme po dobu asi jednej minúty na miernom ohni, za stáleho miešania. Soľ a korenie dáme podľa chuti do hubovej omáčky, pridajte korenie alebo bylinky a odstrániť z tepla. Prikryte a nechajte stáť 10-15 minút.
Hubová omáčka so smotanou a cibuľou – dokonalý doplnok k mäsovým pokrmom, rovnako ako k akémukoľvek pokrmu, či už je to zemiaková kaša, makaróny, špagety, alebo pohánka.
Mňam!
ZDROJ:FOODIDEAS.INFO