PIC02932.JPG
Hrušky sú plody, ktorých vlastnosti a nutričné hodnoty nemožno preceňovať. Ako jeden z mála plodov obsahujú jód. Keď sa leto blíži ku koncu, v obchodoch alebo záhradách sa objavia rôzne druhy týchto nádherných plodov. Môžete si z nich pripraviť množstvo rôznych konzerv, koláčov alebo dezertov. V nedeľu popoludní som z týchto plodov pripravil elegantný dezert – hrušky pomaly varené v červenom víne s nádychom škorice a klinčekov. Dezert má hlbokú rubínovú farbu a jemnú vínnu príchuť. Určite nájde mnoho amatérov.
prísady:
- 4 pevné hrušky
- 750 ml červeného vína
- 300 g cukru
- 3 karafiáty
- 1 škorica
Postup:
- Hrušky sa opatrne a tenko odlupujú, držia sa stopky. Do hrnca nalejte víno, pridajte cukor a korenie. Prinášame víno do varu, opatrne dáme hrušky hore nohami a varíme na malom ohni. Keď sú hrušky mäkké, mierne sklovité a majú červenú farbu, opatrne ich vyberte na tanier. Pokračujeme v varení sirupu, kým nie je viditeľne zahusťovaný. Omáčku necháme vychladnúť. Po ochladení sa omáčka ešte zahusťuje. Studené hrušky podávané s vínnou omáčkou.
Rada:
- Farba hrušiek závisí od typu použitého vína
- Vanilková zmrzlina je skvelá pre dezert
- Je veľmi dôležité, aby ste počas varenia nerozvarili ovocie. Hrušky by mali zostať pevné