Hrušky vo vínnej omáčke, pripravte si elegantný dezert

PIC02932.JPG

Hrušky sú plody, ktorých vlastnosti a nutričné ​​hodnoty nemožno preceňovať. Ako jeden z mála plodov obsahujú jód. Keď sa leto blíži ku koncu, v obchodoch alebo záhradách sa objavia rôzne druhy týchto nádherných plodov. Môžete si z nich pripraviť množstvo rôznych konzerv, koláčov alebo dezertov. V nedeľu popoludní som z týchto plodov pripravil elegantný dezert – hrušky pomaly varené v červenom víne s nádychom škorice a klinčekov. Dezert má hlbokú rubínovú farbu a jemnú vínnu príchuť. Určite nájde mnoho amatérov.

prísady:

  • 4 pevné hrušky
  • 750 ml červeného vína
  • 300 g cukru
  • 3 karafiáty
  • 1 škorica

Postup:

  1. Hrušky sa opatrne a tenko odlupujú, držia sa stopky. Do hrnca nalejte víno, pridajte cukor a korenie. Prinášame víno do varu, opatrne dáme hrušky hore nohami a varíme na malom ohni. Keď sú hrušky mäkké, mierne sklovité a majú červenú farbu, opatrne ich vyberte na tanier. Pokračujeme v varení sirupu, kým nie je viditeľne zahusťovaný. Omáčku necháme vychladnúť. Po ochladení sa omáčka ešte zahusťuje. Studené hrušky podávané s vínnou omáčkou.

Rada:

  1. Farba hrušiek závisí od typu použitého vína
  2. Vanilková zmrzlina je skvelá pre dezert
  3. Je veľmi dôležité, aby ste počas varenia nerozvarili ovocie. Hrušky by mali zostať pevné
ZDROJ:wedrowkipokuchni.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>