Hrnčekový makový koláč, ktorý zvládne každá začiatočníčka, je pripravený do piatich minút

 

Hrnčekové dezerty sú veľmi obľúbené. Môže za to nielen rýchla a jednoduchá príprava obľúbenou hrnčekovou metódou, ale aj rôzne variácie obľúbených surovín, ktorých výsledkom sú vynikajúce dezerty. Nezabudnite vždy na merania surovín použiť ten hrnček s rovnakým objemom. Podstatou týchto receptov je to, aby boli suroviny v rovnakom pomere.

Makový koláč s čokoládou a marmeládou

Potrebujeme:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky 
  • 2 hrnčeky cukru kryštál 
  • 1 hrnček maku
  • 1 hrnček perlivej minerálky 
  • 1 hrnček vlažnej vody 
  • 1 hrnček oleja 
  • 1 prášok do pečiva

Na polevu:

  • 200 g mliečnej, alebo horkej čokolády 
  • 50 g masla
  • 4 lyžice jahodovej marmelády 
  • 1 hrnček teplej vody

Postup:

1)  Zmiešame v mise všetky suroviny, okrem marmelády a teplej vody na hladké cesto.

2) Cesto nalejeme na plech, ktorý sme si vysypali múkou, alebo vyložili papierom na pečenie. Pečieme pol hodiny pri teplote 200 stupňov.

3) Medzitým, čo sa koláč pečie, na miernom plameni zohrejeme marmeládu spoločne s teplou vodou. Chvíľu prevaríme. Túto marmeládovú polevu vylejeme na upečený koláč. Potrieme ňou koláč, kým je ešte teplý.

4) Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu. Vymiešajte na hladkú a lesklú polevu a vylejeme ju na koláč.

Dobrú chuť.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>