Hriešne dobrá a jemnučká čokoládová bábovka

Túto jednoduchú čokoládovou bábovku si ihneď obľúbi každý a celá vaša rodina. Nádherne vyzerajúca a ešte lepšie chutnajúce bábovka s čokoládovou polevou dokáže očariť každého.

Bábovku si na záver môžete dozdobiť ako chcete. Uvidíte, že si bábovku zamilujete hneď prvýkrát čo jej ochutnáte. Recept je jednoduchý, rýchly a lacný!

ingrediencie:

tortu:

  • 1 balenie instatného čokoládového pudingu
  • 1 1/2 šálky teplej vody
  • 1 balenie čokoládové zmesi na tortu
  • 1/2 šálky repkového oleja
  • 4 vajcia
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1 1/2 šálky polosladkých čokoládových lupienkov

glazúra:

  • 1/2 šálky polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1/2 šálky mliečnych čokoládových lupienkov
  • 3 Šálky šľahačky

postup:

Rúru s predhrejeme na 180 stupňov a formu na bábovku vystriekajú nepriľnavým sprejom .

Na prípravu torty:

Vo veľkej mise premiešame čokoládovú zmes spolu s pudingom, vodou olejom, vajcami a kyslou smotanou. Všetko dôkladne miešame dohromady, môžeme použiť aj mixér. Potom do misy vysypeme 1 1/2 polosladkých čokoládových lupienkov.

Zmes nalejeme do formy na bábovku a pečieme zhruba 55-60 minút. Potom necháme 5-10 minút vychladnúť.

Na prípravu glazúry:

Čokoládové lupienky spoločne so šľahačkou rozpustíme, aby nám vznikla glazúra ako na obrázku. Ak chcete môžete pridať 1/2 šálky práškového cukru.

Hotovú bábovku polejeme našej glazúrou a na vrch môžeme pridať na dozdobenie maliny.

Máme hotovo! Dobrú chuť!

 

ZDROJ: the-girl-who-ate-everything.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>