Hovorí sa mu „Pampúch“ cesto, je vyrobené bez vajec- môžete ho použiť na pizzu, koláče, buchty ale tiež…

Cesto môže byť miesené niekoľkými ťahmi, pružné a ľahko spracovateľné. Môžete ho použiť ako základ pre sladké a slané koláče, pizza cesto, plniť mäsom, buchty. Bude to veľmi ľahké a vkusné cesto. Pri vážení surovín sa používa hrnček s objemom 250 ml.

zloženie:

  • 1 šálka mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 10 g práškových kvasníc
  • 3 šálky a štvrtinu šálky polohrubej múky
  • 200 g masla
  • štipka soľ

príprava:

Pridajte kvasinky a cukor do hrnčeka na vlažné mlieko, nechajte ho stáť 15 minút. Múku dajte do misky a zmiešajte s maslom izbovej teploty. Nalejte droždie a dobre mieste cesto. Cesto sa môže zdať príliš tekuté, ale počas miešania sa stáva flexibilné. Potom, čo ho vymiesite dajte ho aspoň na pol hodiny vykysnúť. A už s ním môžete vytvárať dobroty, aké len chcete.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>