Cesto môže byť miesené niekoľkými ťahmi, pružné a ľahko spracovateľné. Môžete ho použiť ako základ pre sladké a slané koláče, pizza cesto, plniť mäsom, buchty. Bude to veľmi ľahké a vkusné cesto. Pri vážení surovín sa používa hrnček s objemom 250 ml.
zloženie:
- 1 šálka mlieka
- 1 lyžička cukru
- 10 g práškových kvasníc
- 3 šálky a štvrtinu šálky polohrubej múky
- 200 g masla
- štipka soľ
príprava:
Pridajte kvasinky a cukor do hrnčeka na vlažné mlieko, nechajte ho stáť 15 minút. Múku dajte do misky a zmiešajte s maslom izbovej teploty. Nalejte droždie a dobre mieste cesto. Cesto sa môže zdať príliš tekuté, ale počas miešania sa stáva flexibilné. Potom, čo ho vymiesite dajte ho aspoň na pol hodiny vykysnúť. A už s ním môžete vytvárať dobroty, aké len chcete.
ZDROJ:ketkes.com