Hovädziu sviečkovú najprv okorenila a následne obalila v lístkovom ceste, spravila to najlepšie jedlo aké som kedy jedla

Hovädzie mäso Wellington z Vás urobí toho najlepšieho kuchára. Recept je veľmi jednoduchý, zvládne ho preto aj úplný začiatočník. Toto jedlo vyzerá chutne už len na pohľad, skvelé je, že si ho môžete naservírovať akokoľvek Vám je po chuti.

O pôvode tohto pokrmu existuje niekoľko teórií. Niektorí ľudia veria, že toto jedlo bolo pomenované na počesť prvého vojvodu z Wellingtonu. A to preto, že miloval pečené hovädzie mäso v cestíčku. Iní sú zase presvedčení, že jeden kuchár z Británie označil toto jedlo Wellington preto, že chcel dať podobný slovenskému názov aj do francúzskej kuchyne.

Malá časť stále verí, že toto jedlo nemá anglické korene, ale naopak pochádza z hlavného mesta Nového Zélandu, Wellington. Nech už je pravda akákoľvek, tento pokrm je viac ako vhodný na váš sviatočný stôl či slávnostný obed.

Čo budete potrebovať:

  • 750 g hovädzieho mäsa
  • 400 g šampiňónov
  • 500 g lístkového cesta
  • 7 ks prosciutto
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 3 ks žĺtkov
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • podľa chuti soľ a korenie

Ako na to?

Najprv si pripravíme šampiňónovou zmes. Všetky šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na drobno. Pripravíme si panvicu, kde zohrejeme olivový olej a necháme šampiňóny opražiť asi 10 minút a preložíme si ich do misky.

Následne si pripravíme mäso. Poriadne ho osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z každej strany po dobu jednej minúty. Keď mäso vychladne, potrieme ho horčicou.

Keď máme mäso pripravené, vezmeme si potravinársku fóliu, na ktorú poukladáme kúsky prosciutta, ktoré potrieme šampiňónovou zmesou a do stredu dáme mäso. Mäso zabalíme a necháme vo fólii, odložíme do chladničky a necháme odpočívať aspoň 20 minút.

Následne si pripravíme lístkové cesto, ktoré si vyvaľkáme do obdĺžnika. Mäso vyberieme z chladničky, odmotáte z fólie a položíme na cesto. Mäso do cesta jemne zabalíme, (aby nám mäso zostalo v ceste, potrieme kúsok cesta žĺtky) ak nám nejaké cesto prečnieva, tieto kúsky odrežeme.

Takto pripravenú rolku si prenesieme na pekáč, kde sme dali papier na pečenie. Cesto potrieme žĺtky, urobíme na povrchu pár zárezov a dáme upiecť.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a necháme sprudka piecť 20 minút. Neskôr teplotu stiahneme na 180 stupňov a necháme dopiecť ďalších 15 minút dozlatista

Nechajte trochu vychladnúť a môžete podávať. Skvelou prílohou je zemiakové pyré so zeleninovou oblohou alebo paradajkovým šalátom s červenou cibuľou.

Skvelé, chutné, jednoduché a naozaj lahodné jedlo. Určite si ho skúste doma pripraviť a uvidíte, že bude chutiť celej Vašej rodine. Prajeme Vám príjemné varenie a dobrú chuť.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>