Vyzerajú nielen zaujímavo, pretože majú inú farbu ako štandardné palacinky, ale aj notu so špenátovou chuťou. Môžete im slúžiť s rôznymi prísadami, záleží len na vás 🙂 Poviem vám, že doplnky mäsa, slané syry a cesnaková omáčka sô k nim vynikajúce.
Palacinky pripravujeme ako zvyčajne, ale samozrejme potrebujeme aj čerstvý špenát. Ak chcete, pridajte cesnak podľa chuti. Samozrejme budete musieť špenát dobre premiešať.
prísady:
- 1 šálka múky
- 1 šálka mlieka
- 2 vajcia
- perlivá voda
- soľ
- olej
- 250 g čerstvého špenátu
príprava:
- Preosejte múku cez sitko do misy.
- Pridajte vajcia, mlieko, trochu perlivej vody, 3 polievkové lyžice oleja a štipku soli.
- Miešané cesto zmiešajte s mixérom tak, aby v ňom neboli žiadne hrudky.
- Zakryte a odložte stranou a počas tejto doby pripravíme špenát.
- Špenát umyte a osušte.
- Teraz musíme rozmixovať špenát. Ak chcete, môžete pridať podľa chuti 1-2 strúčiky cesnaku.
- Teraz pridajte špenát do misy s cestom a všetko opäť dobre premiešame, aby sme s ním špenát spojili.
- Smažte na panvici z oboch strán, kým zhnedne.
- Dobrú chuť!
ZDROJ:foodmagazine.pl