Hľadáte malú zmenu v kuchyni? Pripravte si tieto zelené palacinky

Vyzerajú nielen zaujímavo, pretože majú inú farbu ako štandardné palacinky, ale aj notu so špenátovou chuťou. Môžete im slúžiť s rôznymi prísadami, záleží len na vás 🙂 Poviem vám, že doplnky mäsa, slané syry a cesnaková omáčka sô k nim vynikajúce.

Palacinky pripravujeme ako zvyčajne, ale samozrejme potrebujeme aj čerstvý špenát. Ak chcete, pridajte cesnak podľa chuti. Samozrejme budete musieť špenát dobre premiešať.

prísady:

  • 1 šálka múky
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • perlivá voda
  • soľ
  • olej
  • 250 g čerstvého špenátu

príprava:

  1. Preosejte múku cez sitko do misy.
  2. Pridajte vajcia, mlieko, trochu perlivej vody, 3 polievkové lyžice oleja a štipku soli.
  3. Miešané cesto zmiešajte s mixérom tak, aby v ňom neboli žiadne hrudky.
  4. Zakryte a odložte stranou a počas tejto doby pripravíme špenát.
  5. Špenát umyte a osušte.
  6. Teraz musíme rozmixovať špenát. Ak chcete, môžete pridať podľa chuti 1-2 strúčiky cesnaku.
  7. Teraz pridajte špenát do misy s cestom a všetko opäť dobre premiešame, aby sme s ním špenát spojili.
  8. Smažte na panvici z oboch strán, kým zhnedne.
  9. Dobrú chuť!

ZDROJ:foodmagazine.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>