Grilovaný losos v maslovej omáčke s citrónom

Ak je leto, pripravte si gril! Môžete si vyrobiť nielen bravčové kotlety, kuracie stehná, krídla alebo špízované steaky, ale aj ryby. Losos podávaný s čerstvou zeleninou!

 

Čo potrebujete? 

  • asi 250 gramov filiet z lososa
  • 20 gramov masla pri izbovej teplote
  • 1 lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • 60 gramov čerstvého špenátu
  • 1 menšia polovica paradajky
  • 1 lyžica oleja
  • 1 plátok citrónu

Ako na to? 

V malej miske dôkladne premiešajte citrónovú šťavu, maslo, klaster, soľ a korenie a odložte stranou. Medzitým priveďte k varu v nádobe s vodou, potom vhoďte špenát, priveďte k varu, potom nechajte ho odtiecť. Potom položte na tanier a prikryte fóliou, aby sa udržiaval v teple. Príprava grilu: Namažte hliníkový plech alebo gril olejom a vložte tam ryby, ak je to možné tak aj s pokožkou pod s prepolenými paradajkami. Posypeme korením a necháme opekať asi 4-5 minút. Potom zoberte paradajky na tanier, položte vedľa teplého špenátu, zbavte lososa z pokožky a položte ho na špenát. Nalejte maslovú omáčku a nakoniec ozdobte citrónovým koliečkom.

Dobrú dobrú chuť do jedla!

ZDROJ:twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>