Francúzsky jablkový koláč „Taten“. Veľmi ľahký a neuveriteľne voňavý

zloženie:

  • Maslo (alebo margarín) – 120-125 g
  • Vaječný žĺtok (surový) – 2 ks
  • Múka – 1 pohár
  • Voda (na veľa cesta)
  • Soľ (štipka)
  • Jablko – 1 kg
  • Medu – 2 lyžice l
  • Škorica – 1/2 lyžičky

Príprava:

Pre cesto na doske preosejte múku, pridajte štipku soli, dajte na ňu maslo alebo margarín a začnite krájať na drobky.

Žĺtka rozprestierame na drobky, začneme miesiť cesto, pridáme trochu vody a spojíme ho do jednej hmoty

Hotové cesto by nemalo byť rovnomerné a v celku, aby sa nemrvilo. Cesto zabalte do fólie a vložte do chladničky na 30 minút – 1 hodinu.

Na plnenie:

Jablká nelúpame, nakrájame na 4-6 dielov a posypeme citrónovou šťavou, aby nestmavli.

Na panvicu, v ktorej bude koláč upečený, dajte 2 polievkové lyžice medu, dajte ho prevariť (mala by silne bubliniť) a pridajte mletú škoricu, dobre premiešajte

Teraz rozprestierame jablká blízko seba na med a všetko necháme na miernom ohni, kým nevysypeme cesto. Nezakrývajte vekom.

Cesto rýchlo rozvaľkajte, aby náplň nebola spálená, ale karamelizovaná. Cesto zavesíme na valček, zakrývame jablká priamo na panvici, ohýbame okraje a pichneme vidličkou (je to potrebné!).
Dáme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme až do varenia, asi 30 minút.

Keď je cesto pripravené, koláč vyberte z rúry, zakryte ho tanierom a otočte.

Bon chuť!

ZDROJ:womenshour.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>