Od kedy som vyskúšala robiť Francúzske zemiaky týmto spôsobom, už iné nerobím.
Suroviny:
- 1 kg zemiaky
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cuketa
- klobása
- 1 ks kyslá pochúťková smotana
- 2 ks vajce
- 1 PL horčica
- gyros korenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- syr tvrdý
- olej
Postup:
Ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky a polovicou vyložíme dno vymasteného pekáča. Posolíme, okoreníme a zarovnáme vrstvou nakrájaných klobások. Navrstvíme pokrájanou cibuľou, cuketou a druhou polovicou zemiakov. Znova posolíme a okoreníme. Do misky rozbijeme vajce, pridáme smotanu, horčicu, gyros korenie a soľ. Túto hmotu rozšľaháme a rovnomerne nalejeme na zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, potom povrch posypeme strúhaným syrom a zapekáme do zlatista.
Dobrú chuť!
ZDROJ:fithacker.ru