Francúzske zemiaky trochu inak, jedna korenina im dá úplne iný rozmer

Od kedy som vyskúšala robiť Francúzske zemiaky týmto spôsobom, už iné nerobím.

Suroviny:

  • 1 kg zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks cuketa
  • klobása
  • 1 ks kyslá pochúťková smotana
  • 2 ks vajce
  • 1 PL horčica
  • gyros korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • syr tvrdý
  • olej

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky a polovicou vyložíme dno vymasteného pekáča. Posolíme, okoreníme a zarovnáme vrstvou nakrájaných klobások. Navrstvíme pokrájanou cibuľou, cuketou a druhou polovicou zemiakov. Znova posolíme a okoreníme. Do misky rozbijeme vajce, pridáme smotanu, horčicu, gyros korenie a soľ. Túto hmotu rozšľaháme a rovnomerne nalejeme na zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, potom povrch posypeme strúhaným syrom a zapekáme do zlatista.

Dobrú chuť!

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>