Francúzske slimáky s cuketou, vyzerajú skvele a chutia ešte lepšie

Čakáte návštevu a neviete čo jej ponúknuť? Nápad s občerstvením zo sezónnej cukiny a liskového cesta je to najlepšie, čo môžete pripraviť a dokonca veľmi rýchle.

Prísady:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 malé, mladé cukety
  • 150 g syra čedar
  • 2 polievkové lyžice čierneho sezamového semienka
  • olivového oleja
  • biele korenie
  • morská soľ

Postup:

  1. Cukety dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké, dlhé rezy. Jemne posypeme olivovým olejom. Varíme cuketu na panvici na každej strane. Vyberte lístkové cesto z chladničky, rozložte krátku stranu smerom k nám a posypte strúhaným čedarom.
  2. Rezy cukety usporiadame vertikálne. Poprášime s čiernymi sezamovými semienkami a bielym korením. Voľne sa zróluje, začínajúc od kratšieho okraja. Rolku narežte na kúsky 1,5 cm a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie, pričom dodržte odstup. Predhrejte rúru na 200 ° C a vložte plech a pečte 25 minút. Valce by mali byť zhnednuté. Podávame teplé, ale chutné sú aj chladené.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>