Čakáte návštevu a neviete čo jej ponúknuť? Nápad s občerstvením zo sezónnej cukiny a liskového cesta je to najlepšie, čo môžete pripraviť a dokonca veľmi rýchle.
Prísady:
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 malé, mladé cukety
- 150 g syra čedar
- 2 polievkové lyžice čierneho sezamového semienka
- olivového oleja
- biele korenie
- morská soľ
Postup:
- Cukety dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké, dlhé rezy. Jemne posypeme olivovým olejom. Varíme cuketu na panvici na každej strane. Vyberte lístkové cesto z chladničky, rozložte krátku stranu smerom k nám a posypte strúhaným čedarom.
- Rezy cukety usporiadame vertikálne. Poprášime s čiernymi sezamovými semienkami a bielym korením. Voľne sa zróluje, začínajúc od kratšieho okraja. Rolku narežte na kúsky 1,5 cm a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie, pričom dodržte odstup. Predhrejte rúru na 200 ° C a vložte plech a pečte 25 minút. Valce by mali byť zhnednuté. Podávame teplé, ale chutné sú aj chladené.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl