Francúzska omeleta s medvedím cesnakom a syrom feta

Jednoduché, rýchle, výživné a zdravé raňajky. Existujú také raňajky? Omeletta je jedno z najobľúbenejších jedál servírovaných na raňajky. Dnes sa zameriavam na typickú jarnú omeletu, pretože čerstvý medvedí cesnak si môžete vychutnať iba na jar. Jednoduchosť tohto receptu je jeho najväčším prínosom. Pár vajec priamo z farmy zo šťastných kurčiat vo voľnom výbehu a trochu čerstvej tóny medvedieho cesnaku, rozbitých silnou chuťou syra feta. Nakoniec všetko, čo potrebujete, je čas. Je čas si užiť jeho úžasnú chuť. Voila! 

 prísady:

  • vajcia
  • lyžica syra feta
  • polievková lyžica studenej vody
  • listov cesnaku medvedieho
  • polievková lyžica čisteného masla
  • čerstvo mleté ​ korenie
  • štipka soli

príprava:

  • Vajcia sa nalejú do misky, pridajte vodu, trochu soli podľa chuti. Nezabudnite však nepreháňať to s množstvom soli, pretože syr feta je dosť slaný. Na pár sekúnd rozmiešajte s mixérom, aby ste získali homogénnu hmotu.
  • Maslo zohrejte na panvici. Nalejeme vaječnú hmotu. Nemiešame ho, iba jemne osmažte, kým sa spodná časť omelety osmaží, aby sa nelepila a vrchná časť nebude hladká. V tomto okamihu stíšime oheň na malý a nasypeme: nasekaný medveď cesnak a drvený syr feta. Vrch posypte čerstvo mletým korením.
  • Omeletu smažte iba na jednej strane, neotáčajte ju. Mala by mať svetlú zlatú farbu a iba mierne  vrch. Môžeme si ju upečenú preložiť na polovicu. Ihneď podávame omeletu.

ZDROJ:wedrowkipokuchni.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>