Fitness žemľovka z celozrnného toastového chleba

Suroviny:

  • 1 bal celozrnného chleba
  • 250g tvarohu
  • 1 kg jablko
  • mletá škorica
  • med
  • mlieko
  • olej
  • vaječný bielok

Postup:

V miske ohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom med. Potom namáčame plátky chleba alebo bagiet a vrstvíme do ipravenej vymastenej zapekacej misy. Jednotlivé vrstvy chleba prekladáme vrstvami jabĺk alebo iným ovocím a posýpame škoricou. môžeme použiť aj nastrúhané jablká. Tvaroh si zmiešame s tvarohom a natierame ho medzi vrstvy chleba. Poslednou je  bude chlebová vrstva. Na ňu vylejeme vyšľahaný sneh a rozotrieme po celom povrchu. Môžete bielok posypať aj orechami. V rúre napokon necháme zapiecť približne 30 minút.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>