„Farby leta“: recept na krásny a lahodný dezert z marhúľ

Ľahké dezerty z ovocia a bobúľ sú neodmysliteľnou súčasťou letného menu.

Tento recept je pre 5 porcií

zloženie:

  • Marhule – 350 g
  • Prírodný jogurt – 350 ml
  • Biela želatína – 9 pásikov
  • Cukor – 125 g
  • Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
  • Šľahaný krém – 150 ml
  • Med – 2 lyžice

Príprava:

  1. Deväť pásikov bielej želatíny sa rozpustí v studenej vode.
  2. Odlúpte buničinu z marhúľ (350 g) a spojte s 350 ml prírodného jogurtu, 125 g cukru a 1 polievkovú lyžičku citrónovej šťavy a rozmixujte.
  3. Zahrejte želatínu, zmiešajte s marhúľovou pastou, pridajte 150 ml šľahačky.
  4. Všetko položte do pudingovej formy a nechajte ju v chladničke 4 hodiny.
  5. Tvar otočiť na dosku, prípadne nalejte na vrch puding 2 lyžice a med
  6. Ozdobte vetvičkami- ak je to žiadúce.

Bon appetit!

ZDROJ:7days.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>