Ľahké dezerty z ovocia a bobúľ sú neodmysliteľnou súčasťou letného menu.
Tento recept je pre 5 porcií
zloženie:
- Marhule – 350 g
- Prírodný jogurt – 350 ml
- Biela želatína – 9 pásikov
- Cukor – 125 g
- Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
- Šľahaný krém – 150 ml
- Med – 2 lyžice
Príprava:
- Deväť pásikov bielej želatíny sa rozpustí v studenej vode.
- Odlúpte buničinu z marhúľ (350 g) a spojte s 350 ml prírodného jogurtu, 125 g cukru a 1 polievkovú lyžičku citrónovej šťavy a rozmixujte.
- Zahrejte želatínu, zmiešajte s marhúľovou pastou, pridajte 150 ml šľahačky.
- Všetko položte do pudingovej formy a nechajte ju v chladničke 4 hodiny.
- Tvar otočiť na dosku, prípadne nalejte na vrch puding 2 lyžice a med
- Ozdobte vetvičkami- ak je to žiadúce.
Bon appetit!
ZDROJ:7days.ru