Dnes by som vám chcel predstaviť recept na pažítkové maslo. Určite všetci viete, aké je cesnakové maslo. Je obľúbeným doplnkom napríklad krutónov, grilovaného chleba alebo steakov. Cesnakové maslo je aromatické a veľmi chutné, ale o nič menej dobré je pažítkové maslo. Milujem pažítku. Spájam ho s detstvom, keď moja babička pripravovala sendviče s čerstvou pažítkou a maslom. Nič iné na nich nebolo, ale boli chutné. Preto som si myslel, že toto maslo stálo za to urobiť, a nebol som sklamaný. Je to vynikajúce.

prísady:
- 200 g masla
- banda pažítka
- soľ
príprava:
Ako ste asi uhádli, recept je veľmi jednoduchý. Vložte maslo do misky a nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom je ľahšie ich zmiešať s dodatkami. Keď maslo zmäkne, pridajte k tomu jemne nakrájanú pažítku. Množstvo je skutočne ľubovoľné, použil som jeden črepník, kúpený na trhu, bohužiaľ nemám svoje. Všetko som korenil iba soľou, ale ak chceš, môžeš pridať aj korenie alebo iné korenie. Potom som všetko zmiešal a je hotovo. Maslo uchovávam v chladničke a keď ho chcem používať, vyberiem ho skôr.
Ak maslo nechce zmäknúť, môžete ho zahriať v panvici alebo mikrovlnnej rúre. Toto ročné obdobie však nie je naozaj potrebné. V mojej kuchyni je dosť teplo, aby dobre zmäklo a ľahko sa premiešalo.
ZDROJ:pelenpomyslow.pl