Fantastický recept na dobrú domácu horčicu. Keď ju raz ochutnáte, už si nikdy nekúpite horčicu v obchode

Horčica je kráľovná pochutín. Pridávame ju k mäsu, do omáčok, či do dressingov. V neposlednom rade bola neodmysliteľnou súčasťou večerou francúzskych kráľov.

Recept na túto úžasnú domácu horčicu vás zaručene dostane. Už nikdy si horčicu nekúpite v obchode.

Horčica je jednou z najpopulárnejších prísad na varenie. V profesionálnej gastronómii je bez debaty najobľúbenejší vo Francúzsku, kde ju používajú na výrobu omáčok. Nezostala však len v krajine galského kohúta, ale posunula sa ďalej. V Holandsku ju milujú v dressingov a tých veru nemajú málo. Nemecky hovoriace krajiny ju radi používajú pri príprave mäsa a údenín. Na slovenskom je to podobne – horčicu konzumujeme prevažne s mäsovými výrobkami. V Ázii ju síce nepoužívajú vo veľkom, ale radi ju pridávajú do typických čínskych omáčok s kari. Dosť však o využitie. Teraz si spoločne pripravíme najdokonalejšiu domácu horčicu.

Budeme potrebovať:

  • 200g horčičných zrniečok (ak máte, môžu byť pol na pol tmavé a svetlé)
  • 100ml vody
  • 100ml ovocného octu (môže byť aj jablkový)
  • 2PL cukru
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Horčičné zrniečka si opláchneme a necháme cez noc v zmesi vody a ovocného octu.


Vodu s octom nevylievajte naopak na druhý deň dáme všetko spolu variť. Do zmesi pridajte soľ podľa chuti. Keď vám voda sa zrniečkami bude vrieť, stíšte plyn a nechajte pomaly prejsť varom ešte 1-2 minúty.

Náš tip: Chuť horčice počas varenia ochutnávajte. Niekto má rád kyslejšie, niekto zase sladšie. Podľa svojej chuti si do horčica pridávajte ovocný ocot, cukor alebo soľ.

Po prevarení horčicu vylejte do mixéra a mixujte kým zmes nedostane správnu horčicovou konzistenciu.

Pripravte si čisté a hlavne suché uzatvárateľné poháre a mierne vychladenú horčicu dajte do pohárov. Potom odložte do chladničky a nechajte odstáť približne 2 dni. Potom ju môžete konzumovať, či pridávať do varených jedál. Fantastickú chuť dodá aj zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>