Fantastický mrkvový koláčik

Mrkva, ktorá je veľmi užitočná a bohatá na beta karotén, to vie každý. Obyčajná mrkva skrýva veľa tajomstiev.

Dnes ponúkame nezvyčajný dezert vyrobený z mrkvy.

Lahodný mrkvový koláč

Ingrediencie:

  • 260 g mrkvy
  • 160 g trstinového cukru
  • Lyžica pomarančovej kôry
  • Šťava z jedného citróna
  • 150 g hladnej celozrnnej múky
  • 150 g zmäknutého masla
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • Lyžička škorice
  • Lyžička zázvoru
  • 3 väčšie vajcia
  • 1 mascarpone cca 500g
  • Lyžica práškového cukru
  • Kávová lyžička vanilkovej esencie

Postup:

  1. Najprv si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a pridáme žĺtka, citrónovú šťavu, pomarančovú kôru.
  2. Zvlášť si zmiešame múku s práškom do pečiva, zázvorom a škoricou a pridáme k prvej zmesi.
  3. Dosypeme mleté orechy a nastrúhanú mrkvu. Zľahka primiešame vyšľahané bielka. Nalejeme do formy s priemerom 24 cm.
  4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov (pečieme 45-50 minút).
  5. Po upečení necháme vychladnúť . Medzitým si pripravíme krém, na ktorý vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovou esenciou a pridáme trochu pomarančovej kôry. Môžeme ešte dozdobiť posekanými vlašskými orechmi alebo mandľovými lupienkami.

ZDROJ:genius.ge

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>