Fantastický kysnutý koláč s kyslou kapustou si určite zamiluje celá vaša rodina

Toto je jednoduchý koláč z kyslej kapusty a je u nás najobľúbenejší. Výborný je v lete, pretože je mierne kyselkavý. Dá sa použiť aj ako príloha k mäsu napr. pri grilovačka namiesto chleba.

Suroviny:

  •  300 g polohrubej múky
  • 1 kocku droždia
  • 1 malá lyžička mletý cukor
  • 1 celé vajce
  • 250 ml vlažnej vody a 300 g kyslej kapusty
  • viac cesnaku (záleží od chuti), soľ, olej a na malé kocky pokrájanú slaninu
 

Postup:

1) Z droždia, trochy múky, cukru a 1 dcl vody urobíme kvások.

2) Keď už uteká z hrnčeka, pridáme ho do misy ku múke, prilejeme vajce rozmiešané v 1,5 dcl vody, trocha prisolíme a vypracujeme cesto.

3) Potom ku nemu primiešame pokrájanú kapustu – nemusíme ju žmýkať, spolu dobre zmiešame. Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke, preto podľa potreby dáme viac múky alebo vody.

4) Vylejeme ho na masťou vymastený plech, zarovnáme a prikryté necháme na teple kysnúť 45 minút. V hrnčeku zmiešame pretlačené cesnaky (aj 10 strúčikov), 3 PL olej, 1 PL vody a 1 KL soľ.

5) Rúru dáme vyhriať na 200 st.C a do nej vložíme plech s cestom. Predtým cesto posypeme slaninou – trocha ju zatlačíme do cesta.

6) Po 20 minútach vyberieme, celý koláč potrieme cesnakovou zmesou, rúru zvýšime na 220 stupňov a ešte dopečieme asi 10-15 minúť do zlatista.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>