Fantastické pečené bravčové mäso

Suroviny

Krkovička alebo lopatka 1,70-2 kg
cesnak podľa svojej chuti
rasca, soľ
grilovacie korenie
červená paprika
zemiaky ako príloha

Postup

Nachystáme si cesnak..záleží na Vás koľko strúčikov. S nožom narobíme do mäsa dierky,do ktorých natlačime strúčiky cesnaku. Necháme si trocha aj pretlačeného cesnaku.

Celý kus mäsa posolíme ,potrieme pretlačeným cesnakom a pokoreníme,posypeme červenou paprikou a posypeme kmínom.Tiež môže byť aj trocha grilovacieho korenia.

Mäso dáme do vyhriatej rúry na 180-190 °C prikryté alobalom asi 1 a 1/2 hodiny. Odokryjem a ešte tak 30 inút dopekám. Tak chytí správnu farbu.

Môžeme podávať s opekanými zemiakmi,alebo aj knedlo-vepřo-zelo..:)
Takže Vám prajem dobrú chuť!

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>