Fantastické parížske rožteky

Parížske rožky by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Kombinácii orieškového cesta, jemného krému a lahodné čokoládové polevy sa stávajú obľúbeným vianočným pečivom všetkých milovníkov sladkého.

Suroviny:

  • 4 bielky
  • 300 gramov cukru
  • 150 gramov jemne mletých orechov
  • 1 vajce
  • 40 gramov práškového cukru
  • 10 g kakaa
  • 80 gramov masla
  • čokoládová poleva

postup:

1

Bielky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuha. Pridáme mleté ​​oriešky, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Rúru rozpálime na 150 ° C a vyložíme dva plechy papierom na pečenie.

2

Vychladnutým cestom naplníme cukrárske vrecko a tvoríme rohlíčky – začiatočníkom odporúčam skôr rovné, lepšie sa tvarujú. Parížske rožky pečieme asi 20 minút – kým nezačnú hnednúť.

3

Medzitým ušľaháme kakaový krém. Práškový cukor, kakao a vajcia vyšľahajte vo vodnom kúpeli na krém. Keď trochu vychladne, vmiešajte do neho po častiach zmäknuté maslo. Dajte vychladiť.

4

Upečené parížskej rožteky rozložte na veľký tácku, vychladnutý krém vložte do cukrárskeho vrecka a postriekajte rohlíčky rovnomernou vrstvou. Potom parížskej rohlíčky polievajte pripravenú čokoládovou polevou. Až stuhne, narovnajte ich do uzatvárateľnej nádoby vyloženej alobalom a uložte do chladničky. A je hotovo!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>