Parížske rožky by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Kombinácii orieškového cesta, jemného krému a lahodné čokoládové polevy sa stávajú obľúbeným vianočným pečivom všetkých milovníkov sladkého.
Suroviny:
- 4 bielky
- 300 gramov cukru
- 150 gramov jemne mletých orechov
- 1 vajce
- 40 gramov práškového cukru
- 10 g kakaa
- 80 gramov masla
- čokoládová poleva
postup:
1
Bielky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuha. Pridáme mleté oriešky, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Rúru rozpálime na 150 ° C a vyložíme dva plechy papierom na pečenie.
2
Vychladnutým cestom naplníme cukrárske vrecko a tvoríme rohlíčky – začiatočníkom odporúčam skôr rovné, lepšie sa tvarujú. Parížske rožky pečieme asi 20 minút – kým nezačnú hnednúť.
3
Medzitým ušľaháme kakaový krém. Práškový cukor, kakao a vajcia vyšľahajte vo vodnom kúpeli na krém. Keď trochu vychladne, vmiešajte do neho po častiach zmäknuté maslo. Dajte vychladiť.
4
Upečené parížskej rožteky rozložte na veľký tácku, vychladnutý krém vložte do cukrárskeho vrecka a postriekajte rohlíčky rovnomernou vrstvou. Potom parížskej rohlíčky polievajte pripravenú čokoládovou polevou. Až stuhne, narovnajte ich do uzatvárateľnej nádoby vyloženej alobalom a uložte do chladničky. A je hotovo!
ZDROJ:bidista.com