Fantastické nadýchané kefírové placky so syrom

Máte ich pripravené za pár minút. Placky sú jemné, nadýchané a naplnené syrom. Plniť môžete rôznymi druhmi syra, i parmezánom, i plesňovým syrom i eidamom. Každému čo chutí.  A ak ich urobíte o polovicu menšie, môžete ich ponúknuť aj na rôznych oslavách k mäsu.

Potrebujeme:

  • 200 g syr
  • 2 šálky hladká múka
  • 1 šálka kefíru
  • 1/2 lyžičky Kr. cukor
  • štipka soľ
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
 

Postup:

  1. Pripravíme si klasickú šálku s objemom 250 ml.
  2. Odmeriame 2 šálky hladkej múky, 1 šálku kefíru a spolu so soľou, cukrom a práškom do pečiva vypracujeme v miske hladké cesto, ktoré necháme stáť cca 5 minút. Kým cesto odpočíva, nastrúhame 150 g syra (použijeme tenké strúhadlo), pridáme ho k cestu a znova spracujeme.
  3. Cesto rozdelíme na rovnaké kusy.
  4. Každý kúsok spracujeme na placku, do stredu dáme ešte kôpku nastrúhaného syra a placku zabalíme.
  5. Rozvaľkáme na placku a opekáme z každej strany na suchej panvici. Ak nemáte radi suché placky, panvicu potrite malým množstvom oleja alebo masla.

ZDROJ:Ok

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>