Jednoduché, chrumkavé a zvnútra mäkkučké. To sú tieto kokosky v čokoláde.
suroviny:
- 2 vaječné bielky
- 120 g cukor krupica
- 165 g strúhaného kokosu
- 100 g horká čokoláda
Postup:
- Bielky oddelíme chvíľu vopred, aby nadobudli izbovej teploty. Potom začneme šľahať a keď začne vznikať sneh, pomaly začneme prisypáva krupicový cukor. Šľaháme do tej doby, než vznikne tuhý lesklý sneh. Gumovou stierkou potom vmiešame kokos.
- Mala by vzniknúť hmota, z ktorej budeme robiť guličky. Ak je hmota príliš riedka, pridáme ešte kokos. Ak sa naopak sype, vyšľaháme vedľa ešte trochu snehu a dáme do zmesi. Potom na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme guličky asi o veľkosti vlašského orecha a prstami zľahka stlačíme, aby vznikla placky alebo hrudka. Pečieme v rozohriatej rúre na 175 ° C, kým kokosky nezozlátnu.
- Potom necháme vychladnúť a medzitým nad vodným kúpeľom rozohrejeme čokoládu. Vychladnuté kokosky zospodu namáčame a namočenú stranou hore pokladáme späť na plech. Necháme zatuhnúť a môžeme poliať čokoládou ešte zhora. Skladujeme v uzavretej nádobe, aby sa preležala a zostali mäkké.
ZDROJ:bidista.com