Fantastické kokosky máčané v čokoláde

Jednoduché, chrumkavé a zvnútra mäkkučké. To sú tieto kokosky v čokoláde.

suroviny:

  • 2 vaječné bielky
  • 120 g cukor krupica
  • 165 g strúhaného kokosu
  • 100 g horká čokoláda

Postup:

  1. Bielky oddelíme chvíľu vopred, aby nadobudli izbovej teploty. Potom začneme šľahať a keď začne vznikať sneh, pomaly začneme prisypáva krupicový cukor. Šľaháme do tej doby, než vznikne tuhý lesklý sneh. Gumovou stierkou potom vmiešame kokos.
  2. Mala by vzniknúť hmota, z ktorej budeme robiť guličky. Ak je hmota príliš riedka, pridáme ešte kokos. Ak sa naopak sype, vyšľaháme vedľa ešte trochu snehu a dáme do zmesi. Potom na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme guličky asi o veľkosti vlašského orecha a prstami zľahka stlačíme, aby vznikla placky alebo hrudka. Pečieme v rozohriatej rúre na 175 ° C, kým kokosky nezozlátnu.
  3. Potom necháme vychladnúť a medzitým nad vodným kúpeľom rozohrejeme čokoládu. Vychladnuté kokosky zospodu namáčame a namočenú stranou hore pokladáme späť na plech. Necháme zatuhnúť a môžeme poliať čokoládou ešte zhora. Skladujeme v uzavretej nádobe, aby sa preležala a zostali mäkké.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>